FYI

ΕΟΤ και αθλητισμός: Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος φέρνει μαζί του μια σειρά από εντυπωσιακές αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Μεσσηνία, τη Σαλαμίνα και τα Ιωάννινα, με την πολύτιμη υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Αυτές οι εκδηλώσεις όχι μόνο προβάλλουν την Ελλάδα ως κορυφαίο προορισμό για αθλητικό τουρισμό, αλλά και συμβάλλουν στην εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Greek Maritime Golf Event στη Μεσσηνία
Από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, οι λάτρεις του γκολφ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο «Greek Maritime Golf Event», που διοργανώνεται για 10η χρονιά στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Costa Navarino. Περίπου 80 συμμετέχοντες, κυρίως ανώτατα στελέχη της διεθνούς ναυτιλίας, θα σχηματίσουν ομάδες των τεσσάρων ατόμων και θα αγωνιστούν στο shotgun scramble, προσφέροντας έναν αέρα διεθνούς κύρους στη διοργάνωση. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στα δύο εντυπωσιακά γήπεδα, The Hills Course και International Olympic Academy Golf Course, που περιβάλλονται από αρχαία ελαιόδεντρα και προσφέρουν μοναδική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, τον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου και το γραφικό λιμάνι της Πύλου.

Salamis Go 2024: Swim – Fun – Run στη Σαλαμίνα
Για δεύτερη χρονιά, η Σαλαμίνα θα φιλοξενήσει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το «Salamis Go 2024: Swim – Fun – Run», ένα γεγονός που συνδυάζει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και δρομικούς αγώνες, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες. Οι κολυμβητικοί αγώνες, που περιλαμβάνουν αποστάσεις από 750 μέτρα μέχρι 10 χιλιόμετρα, θα πραγματοποιηθούν στην παραλία της Ψιλής Άμμου. Στη συνέχεια, οι δρομείς θα διασχίσουν τη διαδρομή στο δάσος της Φανερωμένης, με επιλογές για αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και έναν παιδικό αγώνα 750 μέτρων.

Ioannina Lake Run στα Ιωάννινα
Από τις 21 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, η λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων θα αποτελέσει το κέντρο του ενδιαφέροντος για δρομείς και επισκέπτες, καθώς θα φιλοξενήσει το «Ioannina Lake Run». Αυτή η διοργάνωση, που ξεκίνησε το 2007, στοχεύει στην προώθηση του μαζικού αθλητισμού, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την τουριστική προβολή της περιοχής. Με αγώνες 5, 10 και 30 χιλιομέτρων, αγώνα βάδην 30 χιλιομέτρων, καθώς και ειδικές κατηγορίες για οικογένειες, μαθητές και ΑμεΑ, το «Ioannina Lake Run» έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας, προσελκύοντας εκατοντάδες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με τη στήριξη του ΕΟΤ, αυτές οι διοργανώσεις αποτελούν φωτεινά παραδείγματα του πώς ο αθλητισμός και ο τουρισμός μπορούν να συνδυαστούν για να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες και να προβάλλουν την Ελλάδα ως έναν ξεχωριστό προορισμό.