Flight Mode

Global A4I – Διαγωνισμός καινοτομίας για αεροδρόμια

Η καινοτομία στον τομέα των αερομεταφορών κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά με την κυκλοφορία του νέου διεθνούς διαγωνισμού καινοτομίας του δικτύου Airports for Innovation (A4I). Για πρώτη φορά, κορυφαία αεροδρόμια από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσκαλώντας startups να συμμετάσχουν σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών και την προώθηση της βιωσιμότητας.

Το A4I είναι ένα δυναμικό δίκτυο που συγκεντρώνει δέκα από τα πιο πολυσύχναστα και σημαντικά αεροδρόμια του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, του Αεροδρομίου της Νίκαιας Côte d’Azur, του Διεθνούς Αεροδρομίου του Βανκούβερ, του Αεροδρομίου του Μονάχου, του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι (DXB), και άλλων. Αυτά τα αεροδρόμια διαχειρίζονται σχεδόν 800 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και είναι αφοσιωμένα στη νέα εποχή καινοτομίας που ξεκινά με το A4I.

Η νέα πρωτοβουλία του A4I ανακοινώνει το πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας, το οποίο προσκαλεί startups από όλο τον κόσμο να υποβάλουν καινοτόμες λύσεις που θα μπορούσαν να επαναστατήσουν την αεροπορική βιομηχανία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της εμπειρίας των επιβατών, στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για τα αεροδρόμια και στη βελτίωση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι startups που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να έχουν ιδρυθεί από 1η Ιανουαρίου 2014 έως 31η Δεκεμβρίου 2022 και να διαθέτουν τεχνολογίες που μπορούν να προσθέσουν αξία στα αεροδρόμια του δικτύου. Οι προτάσεις των startups θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τέσσερις κύριες προκλήσεις:

1. Απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία

2. Βιώσιμη αεροπορία

3. Έξυπνες αποσκευές

4. Αεροδρόμια με τεχνητή νοημοσύνη.

Η πρόκληση της «Απρόσκοπτης Ταξιδιωτικής Εμπειρίας» αναζητά λύσεις που θα κάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία πιο ομαλή και ευχάριστη. Η Βιώσιμη Αεροπορία επικεντρώνεται στην αναζήτηση λύσεων που θα μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αεροδρομίων. Η πρόκληση των Έξυπνων Αποσκευών έχει στόχο την καινοτομία στη διαχείριση των αποσκευών, ενώ η πρόκληση Αεροδρόμια με Τεχνητή Νοημοσύνη αφορά τη βελτίωση της λειτουργίας των αεροδρομίων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι startups που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις λύσεις τους σε πραγματικά αεροδρόμια και να ενισχύσουν την διεθνή τους παρουσία. Το A4I προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για την προώθηση της καινοτομίας και τη σύνδεση των ιδεών με τη διεθνή αεροπορική κοινότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέσω του επίσημου ιστότοπου του A4I: www.airportsforinnovation.com.