Good News

Η Groupama συνεχίζει τη στήριξη της εκπαίδευσης σε πρώτες βοήθειες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, η διεθνής ασφαλιστική εταιρεία Groupama ανακοινώνει τη συνέχιση του καινοτόμου «The Life Savers» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2021, έχει αποδείξει τη σημασία του στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την εκπαίδευση για την παροχή πρώτων βοηθειών, με στόχο τη μείωση του αντίκτυπου των αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών, μιας από τις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.

Η Groupama, με περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας και 12 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, συνεχίζει να επικεντρώνεται στην πρόληψη ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής βιωσιμότητας της. Το πρόγραμμα «The Life Savers» αναδεικνύει την αφοσίωση της εταιρείας στην ενδυνάμωση των πολιτών μέσω της παροχής δωρεάν εκπαίδευσης σε πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), καλύπτοντας άτομα όλων των ηλικιών και προελεύσεων.

Μείωση του αντίκτυπου των καρδιοαγγειακών παθήσεων

Οι καρδιοαγγειακές παθήσεις αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως, με περίπου 20 εκατομμύρια θύματα κάθε χρόνο. Συνήθως, οι αιφνίδιες καρδιακές ανακοπές συμβαίνουν σε δημόσιους χώρους, όπου πολλοί άνθρωποι συχνά διστάζουν να παρέμβουν λόγω φόβου ή έλλειψης γνώσεων. Το πρόγραμμα «The Life Savers» απαντά σε αυτή την πρόκληση, προσφέροντας δωρεάν και προσβάσιμη εκπαίδευση που στοχεύει στη βελτίωση της ανταπόκρισης σε κρίσιμες καταστάσεις.

Διευρυμένη εκπαίδευση και νέοι πληθυσμοί στόχοι

Αυτή τη χρονιά, το πρόγραμμα επεκτείνεται σε νέους πληθυσμούς – στόχους, περιλαμβάνοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και τοπικές κοινότητες. Ο Όμιλος Groupama εισάγει ευέλικτες μορφές εκπαίδευσης, όπως δίωρες ενημερωτικές συνεδρίες και ολοκληρωμένα σεμινάρια πρώτων βοηθειών, για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις των συμμετεχόντων.

Επιπλέον, το πρόγραμμα «The Life Savers» έχει δημιουργήσει ένα βίντεο που παρουσιάζει την εμπειρία συμμετεχόντων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Το βίντεο υπογραμμίζει τη σημασία της εκπαίδευσης σε πρώτες βοήθειες και τον θετικό αντίκτυπο που έχει το πρόγραμμα σε όσους το παρακολουθούν.

Επένδυση στην υγεία και κοινωνική υπευθυνότητα

Η Groupama, μέσα από το πρόγραμμα «The Life Savers», επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην κοινωνική υπευθυνότητα και την πρόληψη. Η εταιρεία επενδύει στην υγεία και την ευημερία όλων, προσφέροντας τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις για τη διάσωση περισσότερων ζωών. Κάθε ζωή είναι πολύτιμη και η Groupama επιδιώκει να κάνει τη διαφορά με τη συνεχή υποστήριξη και την προώθηση της εκπαίδευσης σε πρώτες βοήθειες.

Δραστηριότητες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η Groupama Ασφαλιστική συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «The Life Savers» από την έναρξή του, παρέχοντας δωρεάν εκπαιδεύσεις στο προσωπικό της, τους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους της. Η εταιρεία έχει κερδίσει την αποδοχή του κοινού και βραβεύθηκε στα Health & Safety Awards 2024 για τις ενέργειές της.

Συνεχίζει με δυαντούς ρυθμούς η εταιρεία να ενισχύει την κουλτούρα πρόληψης και αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία, μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Το πρόγραμμα «The Life Savers» παραμένει ένα σημαντικό εργαλείο για την καλλιέργεια μιας ασφαλούς και υγιούς κοινωνίας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Groupama για τη διάσωση ζωών και την προστασία της ανθρώπινης υγείας.