Agenda Tourism

Ημερίδα αθλητικού τουρισμού – Ευκαιρίες για Ελλάδα

Η ΕΥ ΖΗΝ Greece και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν Ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 09:00, στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει η πλούσια ιστορία και τα εντυπωσιακά τοπία της Ελλάδας για την ενίσχυση των αθλητικών εμπειριών και των τουριστικών ευκαιριών στη χώρα μας.

Η Ημερίδα θα εστιάσει σε κρίσιμα θέματα όπως η επίδραση του αθλητικού τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία, οι χορηγίες και η ανάπτυξη του τομέα, οι προκλήσεις και ευκαιρίες στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, οι τάσεις και οι καινοτομίες για το μέλλον του αθλητικού τουρισμού, και η αλληλεπίδραση του αθλητικού τουρισμού με τις τοπικές κοινότητες. Επιπλέον, θα εξεταστεί η συμβολή του αθλητικού τουρισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ενώ θα παρουσιαστούν και παραδείγματα επιτυχημένων διοργανώσεων.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι διακεκριμένα πρόσωπα, όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, ο Δήμαρχος Bolton του Ηνωμένου Βασιλείου Mr Andrew P Morgan JP, και ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της ΕΥ ΖΗΝ Greece, κ. Θανάσης Παπαδημητρίου. Επίσης, θα συμμετέχουν η CEO της ΕΥ ΖΗΝ Greece, κα Βάσια Μπιρλιράκη, η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Δήμου Bolton (UK), Mrs Michelle Hilton, και άλλοι εξέχοντες ομιλητές από τον χώρο του αθλητισμού και του τουρισμού.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό και ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέσω του συνδέσμου: https://ezgreece.gr/index.php/athletic-tourism-meeting. Η εκδήλωση υπόσχεται να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και να αναδείξει τις προοπτικές για τον αθλητικό τουρισμό στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας, την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων και την προώθηση της χώρας ως κορυφαίου προορισμού αθλητικών γεγονότων.