Tourism

Livorno και La Spezia: Οι Νέοι ιστιοπλοϊκοί προορισμοί της D-Marin

Η D-Marin, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης μαρίνων, συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της στην Ιταλία με νέες στρατηγικές προσθήκες, δημιουργώντας ένα από τα σημαντικότερα συμπλέγματα premium μαρίνων στη Μεσόγειο. Η πιο πρόσφατη κίνηση της εταιρείας περιλαμβάνει την απόκτηση της μαρίνας Porto Mirabello, στην καρδιά της La Spezia, η οποία διαθέτει 407 θέσεις ελλιμενισμού και προσφέρει πολυτελείς παροχές για superyacht. Αυτή η νέα προσθήκη ενισχύει τη δέσμευση της D-Marin να δημιουργήσει κορυφαίους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς σε στρατηγικά σημεία της Μεσογείου.

Η μαρίνα Porto Mirabello βρίσκεται σε μια χερσόνησο 40.000 τετραγωνικών μέτρων, κοντά στα φημισμένα χωριά Cinque Terre, και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τα μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής. Η τοποθεσία και οι υπηρεσίες της, όπως ελικοδρόμιο, γκουρμέ εστιατόρια και μπουτίκ, προσδίδουν στη μαρίνα μια μοναδική θέση στην παγκόσμια αγορά superyacht, ενώ ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο Genoa Boat Show, ο Nicolo Caffo, Περιφερειακός Διευθυντής της D-Marin στην Ιταλία, υπογράμμισε τη σημασία της Ιταλίας ως κορυφαίου προορισμού για σκάφη αναψυχής. Σύμφωνα με τον Caffo, η στρατηγική της εταιρείας είναι να προσφέρει περισσότερες επιλογές ιστιοπλοΐας σε κορυφαίας ποιότητας προορισμούς, και η απόκτηση της Porto Mirabello αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Στρατηγική Επέκτασης

Η D-Marin διαχειρίζεται ήδη έξι αρίστης κατηγορίας μαρίνες στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων των μαρίνων Aregai και San Lorenzo στη Λιγουρία, που προστέθηκαν στο δίκτυό της το 2024. Επιπλέον, η εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή μιας νέας μαρίνας στο Livorno, δίπλα στο ναυπηγείο της Azimut-Benetti, που προβλέπεται να φιλοξενεί τα πιο σύγχρονα superyacht του κόσμου. Η μαρίνα αυτή αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της D-Marin στον κλάδο των μαρίνων πολυτελείας, με τις πρώτες θέσεις ελλιμενισμού να είναι διαθέσιμες το 2025.

Παράλληλα, η D-Marin συνεργάζεται με την οικογένεια Vitelli, ιδρύτρια της Azimut-Benetti, για τη διαχείριση της μαρίνας του Varazze, ενώ έχει υπό την επίβλεψή της και τη μαρίνα Punta Faro κοντά στη Βενετία. Αυτές οι στρατηγικές κινήσεις επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της D-Marin να επενδύσει στην ανάπτυξη μαρίνων που θα προσελκύσουν τους πιο απαιτητικούς πελάτες στον τομέα της ιστιοπλοΐας.

Οικονομικός και Κοινωνικός Αντίκτυπος

Η επέκταση της D-Marin στην Ιταλία, ιδιαίτερα με την προσθήκη της μαρίνας Porto Mirabello, δεν είναι μόνο μια στρατηγική κίνηση στον τομέα των μαρίνων, αλλά και μια προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της La Spezia, Pierluigi Peracchini, η προσθήκη της μαρίνας στο χαρτοφυλάκιο της D-Marin θα αναδείξει την πόλη ως κορυφαίο προορισμό για σκάφη αναψυχής, ενισχύοντας τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η D-Marin φιλοδοξεί να προσφέρει άριστες υπηρεσίες και μοναδικές εμπειρίες ιστιοπλοΐας στους πελάτες της. Πρωτοβουλίες όπως η «Happy Berth Days», που προσφέρει δωρεάν ημέρες ελλιμενισμού, ενθαρρύνουν τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας να ανακαλύψουν νέους προορισμούς σε μαρίνες που φημίζονται για την πολυτέλεια και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Με τη συνεχιζόμενη επέκτασή της, η D-Marin διαμορφώνει το μέλλον της ιστιοπλοΐας στη Μεσόγειο, προσελκύοντας επενδυτές και επιχειρηματίες που αναζητούν ευκαιρίες στον τομέα των κορυφαίων μαρίνων.