Export Special Report

Σταθερά στη βιωσιμότητα – Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εγκαινιάζει το CEMCREATOR

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, ανακοινώνοντας την ένταξη του νεότευκτου πλοίου CEMCREATOR στον στόλο του. Το πλοίο αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ομίλου και τη στήριξη της παγκόσμιας προσπάθειας για κλιματική ουδετερότητα.

Το CEMCREATOR είναι ένα σύγχρονο πνευματικό πλοίο μεταφοράς τσιμέντου, σχεδιασμένο με τεχνολογίες αιχμής που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμων. Με χωρητικότητα 5.700 τόνων, το πλοίο είναι εξοπλισμένο με καινοτόμους κινητήρες που του επιτρέπουν να καταναλώνει 15-20% λιγότερα καύσιμα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πλοία της κατηγορίας του. Επιπλέον, διαθέτει τη δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, όπως η μεθανόλη, η οποία θεωρείται πιο φιλική προς το περιβάλλον και αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ναυτιλίας.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές καινοτομίες του CEMCREATOR είναι η βάση για την τοποθέτηση «πανιού», το οποίο μπορεί να μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμων κατά 8%. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ένα ακόμα βήμα προς τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη ναυτιλία, καθιστώντας το πλοίο ακόμα πιο βιώσιμο. Επιπλέον, το πλοίο διαθέτει ένα σύγχρονο σύστημα καθαρισμού των αμπαριών, το οποίο βελτιώνει την ασφάλεια και μειώνει τη ρύπανση κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων φόρτωσης και εκφόρτωσης.

Με αφορμή την ανακοίνωση, ο Κώστας Λιάσκας, Exports & Supply Chain Director του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, τόνισε τη δέσμευση του Ομίλου για βιώσιμη ανάπτυξη. «Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ προτεραιότητά μας είναι η μεταφορά των υλικών μας με τα πιο σύγχρονα και περιβαλλοντικά φιλικά μέσα. Το CEMCREATOR ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες που προάγουν τη βιωσιμότητα, εξασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος τόσο στα λιμάνια όσο και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του», δήλωσε.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη βελτίωση των επιδόσεών του στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Όμιλος έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η πρόσφατη απόκτηση των πρώτων 100% ηλεκτρικών οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος στην Ελλάδα. Αυτά τα οχήματα ενισχύουν περαιτέρω τη στρατηγική του Ομίλου για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και τη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού.

Το CEMCREATOR απέπλευσε πρόσφατα για το παρθενικό του ταξίδι προς το λιμάνι της Δραπετσώνας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ στη ναυτιλία. Η επιλογή του να επενδύσει σε τεχνολογίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα δείχνει τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Η προσπάθεια του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα στις επιχειρηματικές του πρακτικές αποτελεί παράδειγμα για τον κλάδο της βιομηχανίας και της ναυτιλίας. Με το CEMCREATOR, ο Όμιλος επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να ηγηθεί της μετάβασης σε ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον, υιοθετώντας λύσεις που μειώνουν τις εκπομπές και προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.