Enterprise Greece

Η Ελλάδα διαπρέπει στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση SMM 2024

Η Ελλάδα πραγματοποίησε την ισχυρότερη μέχρι σήμερα συμμετοχή της στην 30η Διεθνή Έκθεση Βιομηχανικού και Ναυτιλιακού Εξοπλισμού «SMM», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η SMM, η κορυφαία εμπορική έκθεση στον τομέα της ναυτιλίας και των τεχνολογιών αιχμής, προσέλκυσε φέτος περισσότερους από 40.000 επισκέπτες και πάνω από 2.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο, καθιερώνοντας τον εαυτό της ως το σημαντικότερο γεγονός για τη ναυτιλιακή βιομηχανία παγκοσμίως.

Η ελληνική αποστολή, η οποία διοργανώθηκε από την Enterprise Greece σε συνεργασία με το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο, τη Hemexpo και τη WIMA, περιλάμβανε 30 ελληνικές εταιρείες και φορείς. Το εθνικό περίπτερο κάλυψε μια επιφάνεια 550 τ.μ., διπλασιάζοντας τόσο τον αριθμό των εταιρειών όσο και το μέγεθος της συμμετοχής σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση το 2022.

Η SMM προσφέρει μια εξαιρετική πλατφόρμα για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη συνεργασιών σε τεχνολογίες και υπηρεσίες αιχμής. Οι ελληνικές εταιρείες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου Β2Β συναντήσεις, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους. Αυτές οι επαφές προάγουν την παγκόσμια αναγνώριση των ελληνικών επιχειρήσεων και οδηγούν σε σημαντικές συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς εταίρους.

Περίπτερα από χώρες όπως η Γερμανία, η Νορβηγία, η Αμερική, η Σιγκαπούρη, η Κίνα, η Ιαπωνία και ο Καναδάς φιλοξένησαν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Η αυξημένη ελληνική παρουσία επιβεβαιώνει τη δυναμική του ελληνικού ναυτιλιακού τομέα, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας της χώρας.

Η ενισχυμένη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη φετινή SMM αντικατοπτρίζει την αδιάκοπη προσπάθεια για καινοτομία και τεχνολογική αναβάθμιση στον τομέα της ναυτιλίας. Επίσης, η αναβάθμιση της παρουσίας της Ελλάδας στην έκθεση αναμένεται να συνεχιστεί με ακόμα περισσότερες συμμετοχές στην επόμενη διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως βασικού παίκτη στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη.

Η SMM 2024 αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση των ελληνικών ναυτιλιακών τεχνολογιών και υπηρεσιών, δίνοντας τη δυνατότητα στις εταιρείες να αναπτύξουν νέες στρατηγικές συνεργασίες και να επεκτείνουν την παρουσία τους σε διεθνές επίπεδο.