World news

8)Οι εισαγωγές χαλκού στην Κίνα το 2021 υποχωρούν μετά το υψηλό ρεκόρ του προηγούμενου έτους

Οι εισαγωγές της Κίνας σε ακατέργαστο χαλκό και προϊόντα χαλκού υποχώρησαν το 2021 από το ρεκόρ του προηγούμενου έτους, αν και οι ετήσιες εισαγωγές συμπυκνώματος χαλκού έφτασαν σε ιστορικό υψηλό.

Οι εισαγωγές ακατέργαστου χαλκού και προϊόντων χαλκού για το έτος ανήλθαν σε 5,53 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων, μειωμένες δηλαδή κατά 17,2% από τον όγκο ρεκόρ του 2020, των 6,68 εκατομμυρίων τόνων.

Σε μηνιαία βάση, οι εισαγωγές χαλκού της Κίνας αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο στους 589.165 τόνους, από τους 510.402 τόνους του Νοεμβρίου και το υψηλότερο μηνιαίο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο του 2020, καθώς ένα ευνοϊκό παράθυρο arbitrage έκανε το εξωτερικό μέταλλο πιο ελκυστικό σύμφωνα με τους αναλυτές.

China's monthly and annual unwrought copper imports new

«Τον Δεκέμβριο, ήταν πιο ευνοϊκές οι εισαγωγές στην Κίνα», δήλωσε ο κινέζος αναλυτής χαλκού της CRU, He Tianyu.

«Ωστόσο, σε ετήσια βάση, οι εισαγωγές χαλκού στην Κίνα μειώθηκαν από το 2020, καθώς η ζήτηση από αγορές του εξωτερικού όπως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ήταν καλή, επομένως υπήρχαν περισσότερες εισροές χαλκού εκεί έναντι της Κίνας».

Οι εισαγωγές χαλκού από την Κίνα, τον κορυφαίο καταναλωτή του μετάλλου στον κόσμο, μειώθηκαν επίσης φέτος από τις υψηλές τιμές αλλά και από μια κυβερνητική εκστρατεία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα επηρέασε τη δραστηριότητα των εργοστασίων.

Ωστόσο, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας επιταχύνθηκε απροσδόκητα τον Δεκέμβριο, αλλά μόνο με ένα μικρό περιθώριο.

Τα τελωνειακά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι εισαγωγές συμπυκνώματος χαλκού ή μερικώς επεξεργασμένου μεταλλεύματος έφτασαν το ρεκόρ των 23,4 εκατομμυρίων τόνων το 2021, αυξημένες κατά 7,6% από τους 21,78 εκατομμύρια τόνους που εισήχθησαν το 2020.

Οι εισαγωγές συμπυκνωμάτων ήταν 2,06 εκατ. τόνοι τον Δεκέμβριο, από το ρεκόρ 2,19 εκατ. τόνων τον Νοέμβριο.

China's monthly and annual copper concentrates imports

Οι εξαγωγές ακατέργαστου αλουμινίου και προϊόντων αλουμινίου έφθασαν τους 562.975 τόνους τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα τελωνεία, από 509.319 τόνους τον Νοέμβριο.

Ήταν επίσης τα υψηλότερα μηνιαία επίπεδα σύμφωνα με τα αρχεία του Reuters.

Οι αποστολές αλουμινίου για ολόκληρο το έτος ανήλθαν σε 5,62 εκατομμύρια τόνους, αυξημένες κατά 15,7% από 4,86 ​​εκατομμύρια τόνους που εξήχθησαν το 2020

China monthly and annual unwrought aluminium exports