FYI

3)Alpha Bank: 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια από το ΤΑΑ

Η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο 2021 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ / Recovery and Resilience Facility – RRF) θα διαθέσει πόρους ύψους 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια με δυνατότητα εκταμίευσης έως τον Αύγουστο του 2026. Με τη στήριξη των επιλέξιμων επενδύσεων, θα δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να γίνουν πιο βιώσιμες, ανθεκτικές, πράσινες και ψηφιακές.

Με ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις κι ένα ευρύ οικοσύστημα συνεργατών,η Alpha Bank προσφέρει δάνεια συγχρηματοδότησης με το ΤΑΑ, υποστηρίζοντας έτσι αποτελεσματικά την παραγωγικότητα και καινοτομία στην Ελλάδα. Έτσι βοηθά να υλοποιήσετε τα επενδυτικά σχέδιά σας μέσα από το ΤΑΑ και να εξελίξετε την επιχείρησή σας.

Οι 5 πυλώνες των δανείων ΤΑΑ

Επιλέξτε τον τομέα στον οποίον θέλετε να επενδύσετε και μάθετε πώς μπορείτε να αποκτήσετε δάνειο ΤΑΑ και συγχρηματοδότηση.
  • Πράσινη μετάβασηΕπενδύστε στην πράσινη οικονομία και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Εξασφαλίστε σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση της επιχειρηματικής δραστηριότητάς σας.
  • Ψηφιακός μετασχηματισμόςΕκσυγχρονίστε την επιχείρησή σας και προετοιμαστείτε για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.Αντλήστε κεφάλαια με ελκυστικούς όρους για να χρηματοδοτήσετε επενδύσεις σε ηλεκτρονικά συστήματα που συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησής σας.
  • ΕξωστρέφειαΕπεκτείνετε τις δραστηριότητες της επιχείρησής σας εκτός συνόρων και αυξήστε την εξωστρέφειά σας.Εξασφαλίστε δάνειο με προνομιακούς όρους για να αναπτύξετε τις εξαγωγές σας ή να εκσυγχρονίσετε την τουριστική δραστηριότητά σας.
  • Καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξηΕνισχύστε την καινοτόμο δράση της επιχείρησής σας με δάνειο ΤΑΑ.Επενδύστε στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τη βελτίωση των μεθόδων παραγωγής ή την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών.
  • Ανάπτυξη οικονομιών κλίμακαςΑξιοποιήστε τις οικονομίες κλίμακας μέσα από συνεργασίες, κοινοπραξίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις.Εξασφαλίστε χρηματοδότηση με ελκυστικούς όρους και επενδύστε σε συνεργασίες με σκοπό την από κοινού προώθηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.