World news

9)Ρωσία: Παύση της Bosch λόγω εξαρτημάτων σε στρατιωτικά οχήματα

Αναστολή στις δραστηριότητές της στην Ρωσία έβαλε η Bosch καθώς η γνωστή προμηθεύτρια εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτων ερευνά εάν τα εξαρτήματά της χρησιμοποιούνται σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα!

Εντοπίστηκαν εξαρτήματα Bosch σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα

Μετά από τις περισσότερες μάρκες οι οποίες σταμάτησαν τις εξαγωγές και τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, το ίδιο έκανε και η Bosch. Ο λόγος για τον οποίο προχώρησε σε αυτή την κίνηση ο προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων είναι οι έντονες ανησυχίες που έχουν υπάρξει ότι τα εξαρτήματά της έχουν χρησιμοποιηθεί για «μη πολιτικούς» σκοπούς στη συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία.

Αρνείται οποιαδήποτε προμήθεια για στρατιωτική χρήση η εταιρεία

Σε δήλωσή της η Bosch ανέφερε ότι διέκοψε τις παραδόσεις εξαρτημάτων φορτηγών σε πελάτες σε ολόκληρη τη Ρωσία, ενώ παράλληλα διερευνά τον τρόπο με τον οποίο προωθούνται αυτά τα εξαρτήματα. Το Auto News Europe αναφέρει ότι η Bosch άρχισε να ερευνά πώς χρησιμοποιούνται τα εξαρτήματά της στον πόλεμο, αφού ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είπε ότι βρήκαν ανταλλακτικά Bosch να χρησιμοποιούνται σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία. Η Bosch ξεκαθάρισε πως κανένα από τα εξαρτήματά της δεν προμηθεύτηκε απευθείας στον κατασκευαστή των εν λόγω ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων, ενώ με δήλωσή της είπε πως: «λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών και ξεκινήσαμε αμέσως εντατική έρευνα».

1,32 δισ. ο περσινός τζίρος της Bosch στη Ρωσία

Η εταιρεία απασχολεί επί του παρόντος περίπου 3.500 άτομα στη Ρωσία σε τρία διαφορετικά μέρη και αναμένει να αναστείλει όλη την παραγωγή στα τοπικά της εργοστάσια. Η Bosch πούλησε αγαθά αξίας 1,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία το 2021!