Export News

10)Η Νότια Κορέα καταγράφει εξαγωγές 63,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υψηλό όλων των εποχών

Οι μηνιαίες εξαγωγές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν υψηλό όλων των εποχών τον Μάρτιο λόγω των ισχυρών επιδόσεων στις εξερχόμενες αποστολές ημιαγωγών και πετροχημικών, σύμφωνα με κρατικά στοιχεία την 1η Απριλίου.

Ωστόσο, το έθνος είδε το εμπορικό του ισοζύγιο στο κόκκινο, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν επίσης σε υψηλό ρεκόρ τον περασμένο μήνα, μετά την άνοδο των διεθνών τιμών των πρώτων υλών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, η χώρα κατέγραψε εξαγωγές 63,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο, αυξημένες κατά 18,2 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό ήταν το υψηλότερο ποσοστό από τότε που το έθνος άρχισε να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία το 1956.

Η χώρα σημείωσε θετική ανάπτυξη στις εξαγωγές για 17ο συνεχόμενο μήνα, με διψήφια ανάπτυξη να συνεχίζεται για 13 συνεχόμενους μήνες ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2021.

Η Νότια Κορέα συνέχισε να ανανεώνει το μηνιαίο υψηλό όλων των εποχών το περασμένο έτος – από 55,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2021 σε 60,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο του 2021 και σε 60,7 δισεκατομμύρια δολάρια, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία, τον Δεκέμβριο του 2021.

Ανά τεμάχιο, οι αποστολές ημιαγωγών και πετροχημικών έφτασαν στο ιστορικό υψηλό των 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα. Αυτά τα τμήματα προκάλεσαν τη συνολική απόδοση, ανέφερε το υπουργείο.

Μεταξύ άλλων βασικών στοιχείων, παρατηρήθηκε άνοδος 90,1% στα προϊόντα πετρελαίου, 44,5% στις κινητές τηλεπικοινωνίες, 26,8% στον χάλυβα και 24,2% στα προϊόντα που σχετίζονται με βιολογικά προϊόντα.

Ανά προορισμό, οι εξαγωγές προς την ASEAN αυξήθηκαν κατά 44,4 τοις εκατό σε ετήσια βάση, τη Νότια και Κεντρική Αμερική κατά 25,6 τοις εκατό, τις ΗΠΑ κατά 19,9 τοις εκατό, τη Μέση Ανατολή κατά 17,4 τοις εκατό και την Κίνα κατά 16,6 τοις εκατό.

Παράλληλα με το μηνιαίο υψηλό, οι υψηλότερες ημερήσιες εξαγωγές καταγράφηκαν τον Μάρτιο στα 2,76 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι εισαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά 27,9 τοις εκατό από έτος σε έτος για να φτάσουν τα 63,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 61,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2021.

Η επίδοση-ρεκόρ υψηλής εισαγωγικής απόδοσης αποδόθηκε στην άνοδο των τιμών των εισαγωγών ενέργειας. Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν κατά 72 τοις εκατό, του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατά 200 τοις εκατό και του άνθρακα κατά 441 τοις εκατό.

Οι εισερχόμενες αποστολές αργού, LNG και άνθρακα της χώρας έφτασαν στο υψηλότερο ρεκόρ των 16,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα.

Ως αποτέλεσμα, το έθνος παρουσίασε εμπορικό έλλειμμα 140 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο, παρά τις εξαγωγικές επιδόσεις που έσπασαν ρεκόρ.

Αξιωματούχος του υπουργείου είπε ότι το εμπορικό ισοζύγιο της Νότιας Κορέας “δεν ήταν τόσο κακό σε σύγκριση με τα στοιχεία που κατέχουν άλλες μεγάλες χώρες”.