World news

5)Η Amazon ισχυρίζεται ότι δημιουργεί 1,16 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ινδία, ξεπερνώντας τις εξαγωγές των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon είπε ότι έχει δημιουργήσει σωρευτικά 11,6 lakh (1,16 εκατομμύρια) άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην Ινδία και έχει επιτρέψει εξαγωγές σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πλατφόρμα. Το e-tailer ανέφερε σε μια δήλωση ότι ήταν σε θέση να ψηφιοποιήσει 40 lakh (4 εκατομμύρια) ΜΜΕ στην Ινδία μέχρι σήμερα.

Τον Ιανουάριο του 2020, στην πρώτη έκδοση της ετήσιας εκδήλωσης Amazon Smbhav, η εταιρεία είχε δεσμευτεί να ψηφιοποιήσει 1 crore (10 εκατομμύρια) ΜΜΕ, να επιτρέψει σωρευτικές εξαγωγές 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να δημιουργήσει 20 lakh (2 εκατομμύρια) θέσεις εργασίας στην Ινδία έως το 2025. βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει αυτές τις δεσμεύσεις, ενώ στην πραγματικότητα διπλασιάζει τη δέσμευσή της για εξαγωγές από την Ινδία, για να επιτρέψει τώρα σωρευτικές εξαγωγές 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ινδία έως το 2025, σύμφωνα με ένα επίσημο φυλλάδιο.

Πέρυσι στο Amazon Smbhav 2021, η Amazon είχε ανακοινώσει το 250 εκατομμυρίων δολαρίων Amazon Smbhav Venture Fund για επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που επικεντρώνονται στις τεχνολογικές καινοτομίες. Το ταμείο επικεντρώνεται στην υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων που επιτελούν καινοτόμο έργο στον τομέα της ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως μέρος του ταμείου, η Amazon έχει ήδη επενδύσει σε «MyGlamm», «M1xchange» και «Small Case». Η Amazon παραμένει δεσμευμένη να αξιοποιήσει τους ανθρώπους και τους τεχνολογικούς της πόρους για να επενδύσει σε τομείς εστίασης του ταμείου, συμπεριλαμβανομένων πολλών νέων και αναδυόμενων περιοχών που βλέπουν υψηλό βαθμό καινοτομίας και επιχειρηματικής ενέργειας, πρόσθεσε η εταιρεία.

«Δημιουργήσαμε σωρευτικά πάνω από 11,6 lakh θέσεις εργασίας, επιτρέψαμε σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαγωγές και ψηφιοποιήσαμε πάνω από 40 lakh MSME στην Ινδία. Καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ΜΜΕ σε ολόκληρη τη χώρα, παραμένουμε δεσμευμένοι να φέρουμε νέα εργαλεία, τεχνολογία και καινοτομία που θα απελευθερώσουν το επιχειρηματικό πνεύμα των ινδικών επιχειρήσεων, θα ενισχύσουν τις εξαγωγές από τη χώρα και θα βοηθήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε κλίμακα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τεχνολογία και το κινητό Διαδίκτυο θα συνεχίσουν να επηρεάζουν θετικά την οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας και βλέπουμε την Amazon να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και σε μια σύγχρονη, ακμάζουσα ψηφιακή οικονομία», δήλωσε ο Manish Tiwary, Country Manager, India Consumer Business, είπε η Amazon Ινδία.