World news

10)Η κυβέρνηση θα μετατρέψει το Biak Numfor της Παπούας σε εξαγωγικό κόμβο αλιείας

Το Προεδρικό Γραφείο Επιτελείου (KSP) δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει την περιοχή Biak Numfor, στην επαρχία της Παπούα, σε κόμβο για την εξαγωγή ανώτερων αλιευτικών προϊόντων.

“Έτσι, η επέκταση της εξαγωγικής αγοράς — όπως στη Μαλαισία, το Βιετνάμ, την Ιαπωνία, το Παλάου, την Κορέα και το Χονγκ Κονγκ — μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα και βιώσιμα στο μέλλον”, δήλωσε ο επικεφαλής της KSP Moeldoko σε δήλωση που ελήφθη εδώ την Τρίτη. σχετικά με την επίσκεψη εργασίας του στη Μονάδα Διαχείρισης Ψαριών της Περιφέρειας Biak Numfor (UPI) και στο Κέντρο Ολοκληρωμένων Περιοχών Αλιείας (SKPT).

Εξέδωσε τη δήλωση ως απάντηση στη φιλοδοξία που εξέφρασε ένας από τους ντόπιους ψαράδες που συνάντησε κατά την επίσκεψη εργασίας.

Ο ντόπιος ψαράς, Moses, εξέφρασε την επιθυμία για επέκταση των εξαγωγών αλιευτικών προϊόντων αφού επί του παρόντος, τα αλιευτικά προϊόντα αποστέλλονται μόνο στη Σιγκαπούρη.

Ο επικεφαλής του KSP τόνισε επίσης ότι η κεντρική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει πλήρως τη βελτίωση του δυναμικού της θαλάσσιας και αλιευτικής βιομηχανίας στην περιοχή μέσω, για παράδειγμα, της ίδρυσης του SKPT.

Η κυβέρνηση έχει επίσης δημιουργήσει υποστηρικτικές εγκαταστάσεις και υποδομές, όπως το αλιευτικό λιμάνι Fandoi, μια τοποθεσία εκφόρτωσης ψαριών εξοπλισμένη με επαρκή ηλεκτρισμό και καθαρό νερό, αλιευτικό εξοπλισμό και σκάφη, καθώς και μια ολοκληρωμένη ψυκτική αποθήκη χωρητικότητας 200 τόνων, ενημέρωσε.

«Όλη η υποστήριξη έχει παρασχεθεί για τη βελτίωση της ευημερίας των μικρών ντόπιων ψαράδων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου (Joko Widodo)», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Biak Numfor District Herry Ario Naap ενημέρωσε ότι η παραγωγή αλιευτικών προϊόντων στην περιοχή έφτασε τους 144,9 χιλιάδες τόνους σε ένα χρόνο, συμβάλλοντας έως και 13,7 τοις εκατό στη συνολική εθνική αλιευτική παραγωγή.

Η περιοχή έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την αλιευτική παραγωγή σε πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους ετησίως, πρόσθεσε.

«Εάν τα προϊόντα μπορούν να εξαχθούν απευθείας, το ποσό του συναλλάγματος που θα αποκτηθεί (από την Biak Numfor District) θα είναι πολύ μεγάλο», είπε.