Export News

9) Συμμετοχή της APEDA στην Έκθεση Οίνου Λονδίνο: Προσπάθεια ενίσχυσεις των εξαγωγών κρασιού της Ινδίας

Η Ινδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά αλκοολούχων ποτών στον κόσμο. Εξήγαγε αλκοολούχα προϊόντα αξίας άνω των 322 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο το 2020-21.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις εξαγωγές ινδικού κρασιού στον υπόλοιπο κόσμο, η Αρχή Ανάπτυξης Εξαγωγών Αγροτικών και Επεξεργασμένων Τροφίμων (APEDA), η οποία λειτουργεί υπό το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, διευκόλυνε τη συμμετοχή δέκα Ινδών εξαγωγέων κρασιού στο London Wine Fair, 2022.

Η Έκθεση Οίνου του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, θεωρείται μία από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις εμπορίου κρασιού στον κόσμο.

Τα κρασιά Resvera, οι αμπελώνες Sula, οι κάβες Good drop, τα κρασιά Hill Zill, τα κρασιά KLC, ο αμπελώνας Soma vine, ο αμπελώνας Grover Zampa, οι αμπελώνες Plateaux Vintners, οι αμπελώνες ASAV και οι αμπελώνες Fratelli είναι μεταξύ των Ινδών εξαγωγέων που παρακολούθησαν την Έκθεση Οίνου του Λονδίνου.

Με περίπου 12 κοινοπραξίες με άδεια δυναμικότητας 33.919 κιλών ετησίως για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών με βάση τα δημητριακά και περίπου 56 μονάδες παραγωγής μπύρας με άδεια από την κυβέρνηση της Ινδίας, η Ινδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά αλκοολούχων στον κόσμο αναψυκτικά.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020-21, η Ινδία εξήγαγε 2,47 lakh μετρικούς τόνους αλκοολούχων προϊόντων στον κόσμο, αξίας 322,12 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γκάνα, η Σιγκαπούρη, το Κονγκό και το Καμερούν ήταν μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών προορισμών για τα ινδικά αλκοολούχα ποτά το 2020-21. Η παγκόσμια ζήτηση για ινδικά αλκοολούχα ποτά όπως μπύρα βύνης, κρασί, λευκό κρασί, κονιάκ, ουίσκι, ρούμι και τζιν έχει αυξηθεί δραματικά.

Κατά την περίοδο 2010 έως 2017, η ινδική βιομηχανία κρασιού αναπτύχθηκε με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 14%, καθιστώντας την την ταχύτερα αναπτυσσόμενη βιομηχανία αλκοολούχων ποτών της χώρας.

Η Μαχαράστρα έχει αυξηθεί σε σημασία ως μια οινοπαραγωγική πολιτεία, με περισσότερα από 35 οινοποιεία στην πολιτεία. Στη Μαχαράστρα, τα σταφύλια καλλιεργούνται για την παραγωγή κρασιού σε περίπου 1.500 στρέμματα. Η πολιτειακή κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει την οινοποίηση ως τομέα μικρής κλίμακας και έχει χορηγήσει κίνητρα ειδικών φόρων κατανάλωσης για να ενθαρρύνει τη βιομηχανία.