World news

9) Η Ναμίμπια εξετάζει το έργο βιομάζας για να ενισχύσει τις εξαγωγές και την οικονομία

Η Ναμίμπια σχεδιάζει ένα έργο Βιομηχανικού Πάρκου Βιομάζας στη βόρεια κεντρική πόλη Otjiwarongo, το οποίο θα επεξεργάζεται περισσότερους από 300 τόνους βιομάζας καταπατητή θάμνων ετησίως, δημιουργώντας παράλληλα πολλά υποπροϊόντα αλυσίδας προστιθέμενης αξίας, όπως τα ζωικά ζωοτροφών και πολλά άλλα, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Otjozondjupa, James Uerikua, το έργο που θα λειτουργήσει σε ένα κομμάτι γης 100 εκταρίων, θα παράγει ετήσια παραγωγή 191.500 τόνων θρυμματισμένου ξύλου, 20.000 τόνους ξυλάνθρακα, 12.000 τόνους ζωοτροφών , 4.500 τόνοι βιοκαυσίμων και 600 τόνοι βιοκάρβουνο αντίστοιχα.

Ανέφερε ότι το έργο αναμένεται να τονώσει την οικονομία της Otjiwarongo μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενώ θα ξεκλειδώσει τις επιχειρηματικές αγορές για τους ντόπιους.

“Τα τελικά προϊόντα πρόκειται να εξαχθούν στη Γερμανία καθώς η ευρωπαϊκή χώρα επιδιώκει να καταργήσει σταδιακά την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα. Αυτό το έργο αναμένεται να αξιοποιήσει τις συνέργειες προστιθέμενης αξίας για μια ισχυρή τοπική αγορά προϊόντων με βάση το ξύλο για να ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες στην αγορά εντός και εκτός αυτής. ” αυτός είπε

Η Ναμίμπια και η Γερμανία άρχισαν να συζητούν τις δυνατότητες μιας εταιρικής σχέσης βιομάζας τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν μια αντιπροσωπεία της Ναμίμπια από κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους του κλάδου, ερευνητές και εμπειρογνώμονες και περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις παρακολούθησαν μια διάσκεψη για τη βιομάζα στη Γερμανία.

Η βιομάζα είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που λαμβάνεται από οργανική ύλη, όπως προϊόντα ξύλου, αποξηραμένη βλάστηση και υπολείμματα καλλιεργειών. Τα επίπεδα εκπομπών του λέγεται ότι είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα.