Exhibitions News

3) Δωδώνη: Με τρεις πυλώνες στις εξαγωγές

Οι εξαγωγές της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και εκτιμάται ότι θα κινηθούν το 2022 στα επίπεδα του 45% του συνολικού κύκλου εργασιών. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου, στην ανοδική πορεία των εξαγωγών συνεισφέρουν και οι δύο πυλώνες που είναι η φέτα και το γιαούρτι καθώς και το χαλούμι που παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κύπρο.
Πέρα από τις τρεις κατηγορίες πυλώνες η Δωδώνη έχει ξεκινήσει και την παραγωγή planed based επιδορπίων τα οποία προωρίζει πέρα από την ελληνική και για τις διεθνείς αγορές. Παράλληλα έχει εισέλθει και στην κατηγορία των σνακ με τα  «Δωδώνη Heavenly Cheese Thins». Η παραγωγή των σνακ πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Unismack στο Κιλκίς και βασικό συστατικό (στα επίπεδα του 60%) είναι η φέτα ή το χαλούμι σε ψημένη μορφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «ΔΩΔΩΝΗ Heavenly Cheese Thins» συμπεριελήφθησαν στα πλέον καινοτόμα προϊόντα που συμμετείχαν στην φετινή έκθεση τροφίμων Sial στο Παρίσι. Τα «Δωδώνη Heavenly Cheese Thins» λανσαρίστηκαν το 2022 στην βρετανική αγορά και σύντομα θα κάνουν την εμφάνιση τους και στην Ελλάδα.
 
 Αξίζει να αναφερθεί ότι η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, αποτελώντας περήφανο πρεσβευτή της ελληνικής διατροφής και των ελληνικών προϊόντων διεθνώς. Παράλληλα, η εταιρεία παραμένει πιστή στο όραμα της για την παραγωγή προϊόντων άριστης ποιότητας και γεύσης, έτσι ώστε και οι καταναλωτές στο εξωτερικό να μπορούν να απολαμβάνουν την ίδια απαράμιλλή γεύση που κάνει τα προϊόντα Δωδώνη να ξεχωρίζουν και σε εγχώριο επίπεδο.
Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μεγέθη ο κύκλος εργασιών φέτος αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 5%-10%, εντός των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση, όμως τα αποτελέσματα θα είναι μειωμένα εξαιτίας των αυξημένων δαπανών σε πρώτες ύλες, ενέργεια και μεταφορικά.