Exhibitions Exhibitions News

Όμιλος CHB: Η εγχάρακτη κομπόστα το νέο project της ΒΙΤΟΜ ΑΒΕΕ

Ο Όμιλος CHB (Christodoulou Bros Sa) δραστηριοποιείται στη βιομηχανία φρέσκων φρούτων πάνω από 65 χρόνια και πλέον αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο επεξεργασίας φρούτων στην Ελλάδα. Σήμερα, η κύρια δραστηριότητα του Ομίλου είναι η επεξεργασία 15 διαφορετικών φρούτων από την ελληνική γη.

Ο Όμιλος ξεκίνησε την επεξεργασία φρούτων στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Σήμερα, στα δύο ιδιόκτητα εργοστάσια που διαθέτει, τη ΒΙΤΟΜ Α.Β.Ε.Ε. στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και την Αφοί Ν. Χριστοδούλου Α.Ε. στο Ναύπλιο, επεξεργάζεται περισσότερους από 150.000 τόνους ελληνικών φρούτων ετησίως, μεταξύ των οποίων: πορτοκάλια, ροδάκινα, βερίκοκα, μήλα, αχλάδια, λεμόνια, ακτινίδια, σταφύλια, κεράσια, δαμάσκηνα, ρόδια, καρότα, γκρέιπφρουτ και άλλα, ενώ διαθέτει ευρύ δίκτυο στρατηγικών συνεργειών με πωλήσεις σε περισσότερες από 90 χώρες.

Από τα φρούτα που επεξεργάζεται η CHB παράγει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων όπως:

  • NFC & συμπυκνωμένοι χυμοί και πουρέδες φρούτων
  • Κομπόστες φρούτων
  • Βάσεις για χυμούς
  • Μίγματα χυμών
  • Φρουτοπαρασκευάσματα
  • Εμφιαλωμένοι χυμοί

Τα παραπάνω παραγόμενα προϊόντα διατίθενται ως πρώτη ύλη στις βιομηχανίες εμφιάλωσης χυμών και αναψυκτικών, γαλακτοκομικών και παγωτού, παρασκευής μαρμελάδων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, σε βιομηχανίες αρωμάτων και σε εταιρείες που ανήκουν στον τομέα του HO.RE.CA

Έντονη εξαγωγική δραστηριότητα

Σύμφωνα με τον κ. Στέφανο Καρούσο, Head of Canned Fruit Sales, η κομπόστα έχει κερδίσει τις αγορές των ΗΠΑ και της Γαλλίας, καθώς εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα ενώ οι «χυμοί Χριστοδούλου» έχουν έντονη δραστηριότητα στη μέση Ανατολή και τη Νότια Κορέα.

Νέο project η εγχάρακτη κομπόστα

Ένα νέο project στο οποίο συμμετέχει η εταιρεία ΒΙΤΟΜ Α.Β.Ε.Ε είναι η κομπόστα εγχάρακτη με λέιζερ. Συγκεκριμένα, αντικείμενο του έργου είναι η εφαρμογή της χρήσης λέιζερ χαμηλής ενέργειας CO2 στη βιομηχανία με κύριο στόχο τη δημιουργία καινοτόμων εγχάρακτων ροδάκινων με έμφαση στην κομπόστα. Η καινοτόμος τεχνοτροπία εγχάραξης, που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται στη σήμανση φρούτων και λαχανικών με την ημερομηνία λήξεως ή με κάποια κωδικοποίηση για την αποφυγή χρήσης πλαστικών ετικετών, θα τροποποιηθεί και θα χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία σήμανσης ή λογότυπου σε ροδάκινο-κομπόστα.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αύξηση της προστιθέμενης αξίας της κομπόστας ροδάκινου, η τόνωση της ελληνικής βιομηχανίας κομποστοποίησης και η κατοχύρωση του συνόλου της παραχθείσας τεχνογνωσίας και καινοτομίας μέσω διπλώματος ευρεσιτεχνίας.