Exhibitions Exhibitions News

ΟΜΗΡΟΣ: Στόχος η δυναμική είσοδος της φέτας στην αγορά της Αμερικής

Η εταιρεία ΟΜΗΡΟΣ είναι μια βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων η οποία βρίσκεται στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Ιδρύθηκε από την οικογένεια Γιαννίτση το 1984 και η ονομασία της προέρχεται από τον αρχαίο Έλληνα ποιητή Όμηρο, ο οποίος μέσα από τα κείμενα της Οδύσσειας έκανε την πρώτη αναφορά στο τυρί «ΦΕΤΑ».

Η εταιρεία Όμηρος με βασικό προϊόν της την κλασική φέτα είναι μία 100% εξαγωγική εταιρεία, γεγονός που αποτυπώνεται και στον τζίρο της ο οποίος προέρχεται κατά 99% από τις εξαγωγές.

Πρόσφατα πρόσθεσε στο δυναμικό της δύο νέους υποσταθμούς, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος. Ο νέος υποσταθμός γάλακτος στην Λειβαδιά έχει την δυνατότητα να  παρέχει έως και 6000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ανά έτος και ο υποσταθμός στην Τρίπολη ο οποίος εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου θα παρέχει περίπου 4500 τόνους. Οι δύο νέοι υποσταθμοί προστίθενται στο δίκτυο υποσταθμών της Όμηρος που αριθμεί έξι συνολικά σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τις µεγαλύτερες αλυσίδες supermarket και βιοµηχανίες τροφίμων, ενώ έχει καθιερωθεί ως µία από τις πλέον ανταγωνιστικές βιοµηχανίες γάλακτος στην Ευρώπη, εξάγοντας τυροκομικά προϊόντα σε πάνω από 30 χώρες, όπως Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Βέλγιο, Φιλανδία Αυστραλία. Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η είσοδος στην αγορά της Αμερικής η οποία έχει τεράστια δυναμική.

Σχετικά με τα νέα προϊόντα, η τελευταία προσθήκη είναι αυτή του Grill the Greek Cheese, ενός τυριού σχάρας το οποίο προσφέρεται σε διάφορες γεύσεις.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στο Summer Fancy Food Show, η ΌΜΗΡΟΣ ετοιμάζεται για την επόμενη έκθεση στην οποία θα συμμετέχει, την Διεθνή Έκθεση Anuga 2023, η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες εκθέσης τροφίμων και ποτών στον κόσμο και πραγματοποιείται στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Κολωνία.