Exhibitions Exhibitions News

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Mε κοινό περίπτερο τα μέλη της πρωτοβουλίας – Στόχος η προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο

Η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είχε δυναμική παρουσία μέσω των 16 Μελών της στη Διεθνή Έκθεση Anuga 2023, υποστηρίζοντας το one-stop-shop μήνυμα και φυσικά έχοντας ως κύριο στόχο την προώθηση και ανάδειξη της αμιγούς ελληνικής επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο.

Για την ακρίβεια, στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών Αnuga 2023 συμμετείχαν σε κοινό περίπτερο 9 εταιρείες-Μέλη και σε ξεχωριστά περίπτερα αναλόγως της κατηγορίας τους 7 επιπλέον εταιρείες-Μέλη.

Ειδικότερα, συμμετείχαν τα οι εξής εταιρείες:

Agrino

ΕΨΑ

Λουξ

Καλαμάτα Παπαδημητρίου

ΗΛΙΟΣ


Ευβοϊκή Ζύμη

Βιολάντα

Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια

Μανδρέκας

SATIVA

ΧΙΩΝ

Μέλι Αττική

Φάρμα Κουκάκη

Ioniki

Evlogia

Οικογένεια Χριστοδούλου.

Η στοχευμένη παρουσία των Μελών της Κοινότητας, κάτω από το σήμα “Essentially Greek”, συνδέεται με την κοινή προώθηση των ελληνικών, καινοτόμων και άριστης ποιότητας προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Τα περίπτερα των εταιριών-Μελών επισκέφτηκαν χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης από ολόκληρο τον κόσμο, γνωρίζοντας τα προϊόντα – πρεσβευτές της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας.

Καθώς στο DNA των Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι η εξωστρέφεια, δημιουργούνται πρωτοπόρες συνέργειες με κοινά δίκτυα εκτός συνόρων μεταξύ Ελλαδικών εταιριών, ενισχύοντας τις εξαγωγικές προοπτικές τους και το αποτύπωμα της Πρωτοβουλίας.

Από αριστερά προς τα δεξιά:

  • Άγις Πιστιόλας, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, εταιρία -Μέλος Agrino
  • Σπύρος Κανελλόπουλος,  Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, εταιρία-Μέλος ΧΙΩΝ
  • Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Μέλος ΔΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, εταιρία-Μέλος Λουξ
  • Διονύσης Ποταμίτης, Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, εταιρία-Μέλος Evlogia
  • Άρης Κεφαλογιάννης
  • Αλεξάνδρα Χαζάπη-Πίττα, Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ,  εταιρία-Μέλος Μέλι Αττική
  • Γεωργία Πελέτη, Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ,  εταιρία-Μέλος ΗΛΙΟΣ

 

Η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.

Για την «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»  τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν στις ελληνικές επιχειρήσεις, είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο άμεσα εξαρτάται το βιοτικό επίπεδο, το εθνικό εισόδημα, η εργασία, η αξιοποίηση του ταλέντου και συνολικά η ευημερία της χώρας . Αποτελούν δε σύγχρονο πολιτιστικό κεφάλαιο, καθώς και το κρισιμότερο στοιχείο για την αναγκαία αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας και φήμης της Ελλάδας. H συστηματική προβολή της χώρας ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών, επώνυμων και παραγωγικών δραστηριοτήτων είναι η αποτελεσματικότερη στρατηγική διεθνούς προβολής της.

Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» συμμετέχουν Ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρίες που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες-παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν την φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις που επιμένουν να διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: (1) Παραγωγή, (2) Έδρα και (3) Ιδιοκτησία. ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ δημιουργεί υψηλότερη σχετική Προστιθέμενη Αξία για την Ελληνική οικονομία σε σύγκριση με την Αξία που παράγουν άλλα σημαντικά μοντέλα επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα, εταιρίες με εμπορική-εισαγωγική δραστηριότητα ή εταιρίες που ανήκουν ολοκληρωτικά ή κατα πλειοψηφία σε πολυεθνικές.

Η υψηλή προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στην ελληνική οικονομία οι Εταιρίες-μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, πιστοποιείται από την Eurocert, Ελληνικό Ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης. Η Eurocert δημιούργησε «Πρότυπο Απαιτήσεων», που αξιολογεί και αποδίδει στις εταιρίες – μέλη, το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ώστε τα προϊόντα τους να φέρουν σήμα αναγνώρισης προκειμένου να εντοπίζονται και να επιλέγονται από τους καταναλωτές και τους εμπόρους που επιθυμούν να υποστηρίξουν την Ελληνική, παραγωγική επιχειρηματικότητα.