Exhibitions Exhibitions News Let's Talk

PALIRIA: Τα πεντανόστιμα ελληνικά γεύματα που θέλουν να κατακτήσουν τις κορυφαίες αγορές του κόσμου

Στα πλαίσια της κορυφαίας έκθεσης τροφίμων και ποτών στο κόσμο, την Anuga 2023, το ExportGreece συνομίλησε με ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στην έκθεση με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων τους. Μία από αυτές είναι και η Paliria, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των έτοιμων γευμάτων ραφιού  ψυγείου. 

  • Σε ποιες χώρες εξάγει η Paliria; Ποιες οι μεγαλύτερες αγορές και ποιο το ποσοστό του τζίρου επί των εξαγωγών;

Η Paliria αμιγώς εξαγωγική με το 87% του τζίρου της να προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού συνεχίζει την πορεία της ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη. Σήμερα εξάγει σε πάνω από 50 αγορές σε όλον τον κόσμο. Οι κύριες αγορές ενδιαφέροντος παραμένουν η Αμερική, η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία, οι οποίες είναι παράλληλα και οι μεγαλύτερες. Στόχος είναι η περαιτέρω  επέκταση στο οργανωμένο λιανεμπόριο και η ισχυροποίηση του brand Paliria across segments.

  • Ποια είναι τα νέα προϊόντα της Paliria;

Η Paliria είχε παρουσία στην Anuga από το 1993. Στην φετινή έκθεση -που αποτελεί και τη μεγαλύτερη διοργάνωση των τελευταίων ετών, παρουσιάστηκε το concept του Ελληνικού τραπεζιού με ένα ολοκληρωμένο μενού που καλύπτει τις ανάγκες του καταναλωτή όλη μέρα. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η σειρά Greek Originals με νέα προϊόντα και στα τρία segments ambient, chilled, frozen. Στα ambient τα Greek Originals περιλαμβάνουν έτοιμα γεύματα σε πιατάκι, με ξύλινο πιρουνάκι το οποίο εξυπηρετεί την on the go κατανάλωση. Όλες οι συνταγές είναι vegan βασίζονται σε όσπρια και λαχανικά, κάνοντας απόλυτο fit με τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες που επιτάσσουν πιο ισορροπημένες διαθρεπτικά επιλογές. Τα προϊόντα ψυγείου βασίζονται σε κλασικές και αγαπημένες ελληνικές συνταγές που προάγουν τη νοστιμιά της Μεσογειακής κουζίνας. Τέλος, το μενού της κατάψυξης περιλαμβάνει μια σειρά από κλασικές και πιο καινοτόμες συνταγές σε πίτες αλλά και τα top selling γεύματα της ήδη πετυχημένης σειράς ψυγείου!

  • Πείτε μας για το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας σας

Μέσα στο 2023 ο όμιλος Paliria ξεκίνησε την υλοποίηση ενός 3ετούς επενδυτικού πλάνου, αξίας 17 εκατ. ευρώ το οποίο σαν στόχους έχει τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών μονάδων, την επέκταση των εγκαταστάσεων, την αύξηση της παραγωγικότητας των εργοστασίων που ανήκουν στον όμιλο καθώς την υιοθέτηση πρακτικών που συντελούν στην αειφορία και την πράσινη ενέργεια.