Enterprsise Greece Exhibitions Export Let's Talk

Creta Drop: Το ελαιόλαδο από την Κρήτη που στοχεύει τις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής

Με τον κ. Μπρόκο Στέλιο, Διευθυντή Εξαγωγών την εταιρείας Creta Drop – Eleourgia of Crete SA, συνομιλήσαμε κατά την διάρκεια της φετινής κορυφαίας έκθεσης τροφίμων και ποτών στον κόσμο, την Anuga 2023. Η εταιρεία Creta Drop βρισκόταν στο Hall 10.2 / I049 και η συμμετοχή της πραγματοποιήθηκε μέσω του Enterprise Greece και της Περιφέρειας Αττικής.

– Σε ποιες χώρες εξάγει η Creta Drop; Ποια είναι η μεγαλύτερη αγορά στο εξωτερικό και με ποιο προϊόν;

Εξάγουμε στις παρακάτω 23 χώρες: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Αγγλία, Αλβανία, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Εκουαδόρ, Μεξικό, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ουκρανία, Ινδία, Πολωνία και Σουηδία. Οι μεγαλύτερες αγορές μας είναι οι ΗΠΑ και το Βέλγιο, με το Extra Virgin Olive Oil Creta Drop.

– Τι ποσοστό επί του τζίρου είναι οι εξαγωγές;

Για το 2023 οι εξαγωγές αντιστοιχούν μέχρι στιγμής στο 15,4%.

– Παρουσιάζετε κάποιο νέο προϊόν στην Anuga και αν υπάρχει στην Ελλάδα;

Ναι, το OliveOilblend, το οποίο δεν μπορεί και δεν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

– Ποια είναι τα επενδυτικά σας σχέδια στο άμεσο μέλλον (επεκτάσεις, νέες μονάδες κ.ο.κ)

Τα επενδυτικά μας σχέδια στο άμεσο μέλλον περιέχουν την εκσυγχρόνιση του εξοπλισμού μας με μηχανήματα εμφιάλωσης ποιοτικότερα, με μεγαλύτερη παραγωγικότητα και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας καθώς επέκταση των κτηριακών μας εγκαταστάσεων.

– Ποια αγορά έχετε ως στόχο να κατακτήσετε και πόσο θεωρείτε ότι σας βοηθά η συμμετοχή σας στις εκθέσεις;

Θα θέλαμε να ανοιχτούμε στην αγορά της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής και σε αυτό θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα η συμμετοχή μας σε εκθέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Βραζιλία αντίστοιχα.