Exhibitions Exhibitions News Let's Talk

Liasto: O κορυφαίος παραγωγός λιαστής ντομάτας στην Ελλάδα στοχεύει στη διεθνή αγορά

Στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών Anuga 2023, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, το ΕxportGreece είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τους Έλληνες εκθέτες.
Όσον αφορά την εταιρεία Liasto, είναι μια πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση, η οποία με ολοκληρωτικά δικά της μέσα (φυτά, θερμοκήπια, χωράφια) παράγει λιαστή ντομάτας από ποικιλίες ντομάτας με κυλινδρικό μακρόστενο σχήμα τύπου Roma.

– Κάνετε εξαγωγές; Αν ναι, σε ποιες χώρες και ποια είναι η μεγαλύτερη σας αγορά στο εξωτερικό και με ποιο προϊόν;

Εξάγουμε Ευρώπη Αμερική και Ασία!  Η μεγαλύτερη μας αγορά είναι αυτή της Ασίας και συγκεκριμένα η Ν. Κορέα με λιαστή τομάτα σε βάζο.

– Τι ποσοστό επί του τζίρου είναι οι εξαγωγές;

Το 30% του ετήσιου τζίρου μας αποτελούν οι εξαγωγές.

– Παρουσιάσατε κάποιο νέο προϊόν στην Anuga; Υπάρχει στην Ελλάδα το συγκεκριμένο προϊόν;

Στην έκθεση της Anuga παρουσιάσαμε το προϊόν της πάστας λιαστής τομάτας καθώς και τις vacuum συσκευασίες μας στον τομέα του food service τα οποία ήδη κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα.

– Ποια είναι τα επενδυτικά σας σχέδια στο άμεσο μέλλον (φωτοβολταϊκά, επεκτάσεις, νέες μονάδες κ.ο.κ)

Τα επενδυτικά μας σχέδια είναι επέκταση η επένδυση στη μονάδα παραγωγής καθώς και στη γραμμή συσκευασίας. Τέλος η νέα σειρά προϊόντων στην ελιά.

– Ποια αγορά έχετε ως στόχο να κατακτήσετε και πόσο θεωρείτε ότι σας βοηθά η συμμετοχή σας στις εκθέσεις;

Η αγορά που στοχεύουμε είναι η Ευρωπαϊκή κυρίως στο χώρο του food servire. Η συμμετοχή μας στην έκθεση πιστεύουμε πως θα βοηθήσει πολύ σε αυτό το στόχο καθώς είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις με παγκόσμια προσέλευση κάτι που ενισχύει την εξωστρέφεια της επιχείρησης.