Exhibitions Exhibitions News Let's Talk

PHYSIS OF CRETE: Το ελαιόλαδο από το Λασίθι που έχει κατακτήσει Ευρώπη, Κορέα και Καναδά

Η Physis of Crete είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που ασχολείται με την παραγωγή και παρασκευή ελαιόλαδου εξαιρετικής ποιότητας. Πρόκειται για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανώτερης κατηγορίας που προέρχεται από τους οικογενειακούς ελαιώνες στην περιοχή του Μιραμπέλλου στο Λασίθι Ανατολικής Κρήτης.

Το ΕxportGreece, στα πλαίσια της Anuga 2023, η οποία διήρκησε από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου, βρέθηκε στο περίπτερο της Physis of Crete και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ανθρώπους κρητικής εταιρείας και συγκεκριμένα με τον κ. Ασμαριανάκη Μάνο.

– Σε ποιες χώρες εξάγετε και ποια είναι η μεγαλύτερη σας αγορά στο εξωτερικό και με ποιο προϊόν;

Η επιχείρηση μας, Physis of Crete, είναι μια επιχείρηση τυποποίησης ελαιόλαδου, ελιάς καθώς και όλων των προϊόντων που σχετίζονται με την ελιά. Είμαστε εξαγωγική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, στην Κορέα, αλλά και στον Καναδά.

– Τι ποσοστό επί του τζίρου αντιστοιχεί στις εξαγωγές σας;

Το ποσοστό των εξαγωγών μας επί του τζίρου, ανέρχεται στο 65%.

– Ποια αγορά έχετε ως στόχο να κατακτήσετε και πόσο θεωρείτε ότι σας βοηθά η συμμετοχή σας στις εκθέσεις;

Σκοπός της συμμετοχής μας, στη διεθνή έκθεση της Anuga, είναι να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το δίκτυο των εξαγωγών μας σε χώρες της Ευρώπης, να υπάρξουν ακόμα περισσότερες συνεργασίες τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στις τρίτες χώρες!

– Παρουσιάσατε κάποιο νέο προϊόν στην Anuga; Υπάρχει στην Ελλάδα αυτό το προϊόν;

Στην Anuga παρουσιάζουμε αρκετά νέα προϊόντα, όπως φυσικές μαρμελάδες φρούτων χωρίς ζάχαρη αλλά και πάστα ελιάς αρωματισμένη με μαύρη τρούφα!