Exhibitions Exhibitions News Let's Talk

My Greek Cousin: Γευστικά προϊόντα από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο από τον «Έλληνα Ξάδερφο»

Με μακρά οικογενειακή παράδοση η οποία μετράει πάνω από 100 χρόνια παραγωγής και διανομής φαγητού, η εταιρεία του κ. Τριαντάφυλλου Σαμαρά, My Greek Cousin είναι αποτέλεσμα της ζήτησης που είχαν τα προϊόντα της Samaras. Μέσω του brand My Greek Cousin, γίνεται η συσκευασία και διανομή των προϊόντων που προέρχονται από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και τις προσφέρουν παγκοσμίως.

Στα πλαίσια της Anuga το ExportGreece βρέθηκε στο περίπτερο της My Greek Cousin και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ. Τριαντάφυλλο Σαμαρά, ιδρυτή της εταιρείας.

– Ποιες είναι οι χώρες στις οποίες εξάγετε; Ποια αγορά είναι η μεγαλύτερη;

Εξάγουμε σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, Λιθουανία, Ουκρανία και Αυστρία, η μεγαλύτερη μας αγορά με συνεχή άνοδο είναι η αγορά της Πολωνίας, όπου τροφοδοτούμε με bulk και retail συσκευασίες.

– Σε τι ποσοστό επί του τζίρου ανέρχονται οι εξαγωγές;

Για φέτος πιστεύω πως οι εξαγωγές θα αγγίξουν το 30% του τζίρου.

– Παρουσιάσατε κάποιο νέο προϊόν στην Anuga;

Στην Anuga παρουσιάσαμε το νέο μας brand “My Greek Cousin” που έχει ως κύριο στόχο να ταξιδέψει τους γευστικούς σας κάλικες στην Μεσόγεια, μία τεράστια ποικιλία από ελληνικά προϊόντα όπως ελιές, παξιμάδια, ζυμαρικά, όσπρια, χαλβάς, λουκούμια, συροπιαστά, μέλι, παστέλι, γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδες, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί κ.α.

– Έχετε επενδυτικά σχέδια για το άμεσο μέλλον; Αν ναι, ποια είναι αυτά;

Αγοράσαμε πριν 2 χρόνια ένα 4 όροφο κτίριο για να στεγάσουμε την επιχείρηση, τα άμεσα πλάνα είναι αλλαγή κουφωμάτων, φωτοβολταϊκά κ.α., ακόμα θέλουμε να βελτιώσουμε και να επικοινωνήσουμε τον brand μας και να γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα διεθνώς προάγοντας το ελληνικό “κέφι” και όρεξη.

– Ποια αγορά έχετε ως στόχο να κατακτήσετε και πόσο θεωρείτε ότι σας βοηθά η συμμετοχή σας στις εκθέσεις;

Η αγορά της Αμερικής είναι ο μεγάλος μας στόχος και γενικότερα όλες οι χώρες οι οποίες έχουν να πουν κάτι για κάποιον “Έλληνα Ξάδερφο” με λίγα λόγια χώρες που το ελληνικό στοιχείο έχει επηρεάσει την κουλτούρα τους. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο.