Exhibitions Great Exhibition Let's Talk

Αλκιβιάδης Καλαμπόκης: Δυναμική παρουσία της Great Exhibitions στις μεγαλύτερες εκθέσεις ποτών και τροφίμων

Δυναμική ήταν η παρουσία της Great Exhibitions τόσο στην έκθεση προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, την  ISM Κολωνίας, όσο και σε άλλες διεθνείς εκθέσεις, όπως η  Winter Fancy Food Show 2024, στο Λας Βέγκας. Εκθέσεις που θύμιζαν την προ covid εποχή με μεγάλη συμμετοχή εκθετών και εμπορικών επισκεπτών.

Αυτό υπογραμμίζει μιλώντας στο Export Greece ο κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Great Exhibitions, σημειώνοντας πως στην ISM συμμετείχαν περισσότεροι από 1.400 εκθέτες, από 74 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τις 30.000 από 140 και πλέον χώρες.

Τώρα η Great Exhibitions θα δώσει το παρών στην έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο, που ανοίγει τις πύλες της στις 7 Φεβρουαρίου. Παράλληλα ετοιμάζεται για μία επιτυχημένη συμμετοχή στην Summer Fancy Food Show (23 με 25 Ιουνίου), την καλοκαιρινή έκθεση που θα γίνει στη Νέα Υόρκη με πολλές καινοτομίες και εκπλήξεις για τους Έλληνες εκθέτες.

Ο κ. Καλαμπόκης λέει χαρακτηριστικά στο Export Greece ότι «η  ISM Κολωνίας άνοιξε τις πύλες τις και όλα τα Hall γέμισαν από τις πιο γλυκές γεύσεις και θύμισε τις παλιές καλές ημέρες των εκθέσεων προ Covid. Ήταν μία έκθεση που μπορεί να παρομοιαστεί με πολύβουο μελίσσι αν αναλογιστούμε ότι ήταν μία έκθεση προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής όπου η Great Exhibitions είχε για άλλη μία φορά τεράστια παρουσία, μεγαλύτερη από την περσινή και ευρισκόμενοι στα πιο δυναμικά halls (3.2, το 4.2 και το 11.2)».

Στην ISM η συμμετοχή της Great Exhibitions ήταν πολύ δυναμική και ανάμεσα στις επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος ήταν οι: OHONOS SNACK, MELBON CHOCOLATES, CANDIA NUTS, DEAR GREECE – FAMILY RECIPES, STAYIA FARM – THE BEEBROS, MELETIADIS, GIALOUSIS, ELBISCO, VIKELIDIS- CHRISANTHIDIS, NATURE TECH, PARADOSIAKO KOULOURI THESSALONIKIS, TOUBOURLEKAS, PARFAIT και MENEXOPOULOS. «Βλέπουμε μία συμμετοχή που περιέχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων είτε είναι από σνακς, σοκολάτες, προϊόντα μελιού, παραδοσιακά κουλούρια, ξηροί καρποί κλπ. Μία πολυποίκιλη συμμετοχή που ανέδειξε με το καλύτερο τρόπο τα προϊόντα των συμμετεχόντων» σημειώνει ο κ. Καλαμπόκης.

Όπως λέει «η ISM είναι το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός του κλάδου των προϊόντων ζαχαροπλαστικής και των σνακς. Όσες μέρες διήρκεσε η έκθεση ήταν χαρακτηρισμένες από το πνεύμα αισιοδοξίας, από τους εμπορικούς διαλόγους και συναλλαγές, από καινοτόμες παρουσιάσεις, βραβεύσεις, γεγονότα τα οποία καθιστούν την έκθεση ως ένα μοναδικό γεγονός, διαφοροποιημένο από άλλα. Ιδιαίτερα η ολοκλήρωσή της στις κανονικές ημερομηνίες, αυτές τις αρχές του έτους ήταν ένα έναυσμα για τον κλάδο σε σχέση με πέρυσι για παραπάνω επιτυχία. Ο αριθμός των εκθετών ήταν 1.427, σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το 2023 από 74 χώρες που παρουσίασαν τα τελευταία επιτεύγματα τους και πολλές καινοτομίες στην παραγωγή και στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής. Είχε περισσότερους από 30.000 εμπορικούς επισκέπτες από 140 και πλέον χώρες».

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την ISM διεξήχθη και η έκθεση Pro Sweets, στην οποία συμμετείχαν 248 εκθέτες από 30 χώρες και με πάνω από 13.000 επισκέπτες από 90 χώρες.

«Ο συνδυασμός του retail και των πρώτων υλών, της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής με την ProSweets που παρουσιάζει την καινοτομία, την τεχνολογία και τον εξοπλισμό του κλάδου ήταν ο καλύτερος προκειμένου η έκθεση αυτή να είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός με μία πολύ δυναμική ελληνική παρουσία που αναδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος κλάδος άντεξε στην περίοδο της κρίσης και επιστρέφει δυναμικά παίρνοντας σημαντικό μερίδιο όχι μόνο στις χώρες της Ευρώπης αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο» σημειώνει ο κ. Καλαμπόκης και συνεχίζει:

«Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι πριν την ISM, η Great Exhibitions είχε δυναμική παρουσία στην Winter Fancy Food Show 2024, στο Λας Βέγκας. Πρόκειται για την χειμερινή μορφή της Fancy Food Show 21 με 23 Ιανουαρίου, με 8 ελληνικές εταιρείες από κλάδους κατεψυγμένων προϊόντων, plant based προϊόντων, ελιάς, και των γαλακτοκομικών –ανάμεσα τους η  Alfa Pastry, ο ΔΕΑΣ, ο Κωνσταντόπουλος, ο Όμηρος, η ΜΕΒΓΑΛ κλπ.»

Η συγκεκριμένη έκθεση  απευθύνεται κυρίως στην Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό σε σχέση με αυτό της Νέας Υόρκης.

«Να σημειωθεί ότι η GreatExhibitions εδώ και 10 χρόνια έχει σταθερή παρουσία στην Winter Fancy Food Show όπου οι εκθέτες έχουν την δυνατότητα να δουν ένα διαφορετικό αγοραστικό κοινό, διαφορετικούς αγοραστές και distributors από αυτούς της Ανατολικής Ακτής καθώς η Αμερική είναι μία τεράστια ήπειρος που δύσκολα μπορεί κανείς να καλύψει όλες τις καταναλωτικές ανάγκες και απαιτήσεις. Είναι μία αγορά όπου η Great Exhibitions έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια με πολλές και εξειδικευμένες παρουσίες κάθε έτος» υπογραμμίζει ο κ. Καλαμπόκης.

Τώρα η  Great Exhibitions ετοιμάζεται για μία ακόμη  επιτυχημένη συμμετοχή στην Summer Fancy Food Show (23 με 25 Ιουνίου), την καλοκαιρινή έκθεση που θα γίνει στη Νέα Υόρκη με πολλές καινοτομίες και εκπλήξεις για τους Έλληνες εκθέτες, με σεμινάρια τα οποία θα τους βοηθήσουν να γνωρίσουν την αμερικάνικη αγορά, εξατομικευμένες συναντήσεις των 60 λεπτών προκειμένου να αντιληφθούν πως μπορούν να μπουν στην συγκεκριμένη αγορά, παράλληλες εκδηλώσεις.

«Πρόκειται για ένα πλέγμα ολοκληρωμένων δράσεων για τη Νέα Υόρκη, που θα ολοκληρώσει τον κύκλο της χρονιάς winter – summer και θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες εξαγωγείς να έχουν μία ευρύτερη γνώση στο πως να κινηθούν και πως να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους στην Αμερικάνικη αγορά».

Τέλος μέσα στη βδομάδα ξεκινά και η έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο (7 με 9 Φεβρουαρίου), όπου και εδώ η παρουσία της  Great Exhibitions είναι δυναμική, με έναν αριθμό εκθετών που ξεπερνάει τους 40. Ενώ σημαντική θα είναι και η παρουσία από Περιφέρειες και Επιμελητήρια της χώρας, «αυτός ο κλάδος είναι από τους σημαντικότερους της ελληνικής οικονομίας που αντέχει τα τελευταία χρόνια παρά τα  προβλήματα που έχει συναντήσει. Η έκθεση αυτή τους δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουν το πελατολόγιο, να σταθεροποιήσουν τις συνεργασίες και εδώ τον ελληνικό πλούτο σε αυτό τον ξεχωριστό κλάδο των  νωπών, κηπευτικών, λαχανικών και φρούτων και να δείξουν την ιδιαίτερη δυναμική που έχει η χώρα μας στον συγκεκριμένο κλάδο με την παρουσία της σε πολλές αγορές του κόσμου» καταλήγει ο κ. Καλαμπόκης.