Exhibitions Exhibitions News

Gulfood 2024: Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή των τροφίμων και ποτών – 5.500 εκθέτες, διεθνή περίπτερα, διάσημοι σεφ Michelin και περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Το Ντουμπάι, μια πόλη που φημίζεται για τον πολιτισμό της και το επιχειρηματικό της τοπίο, φιλοξενεί την κορυφαία εκδήλωση τροφίμων στον κόσμο, την Gulfood 2024. Η ετήσια αυτή έκθεση πραγματοποιείται στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι και έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό σημείο συνάντησης της βιομηχανίας τροφίμων, προσελκύοντας ένα παγκόσμιο κοινό εκθετών και συμμετεχόντων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες 19 Φεβρουαρίου και η διοργάνωση έρχεται να αναβαθμίσει την εμπειρία εκθετών και επισκεπτών με έμφαση στη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τη γαστρονομική λάμψη.

Υπέρμαχος της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας: Gulfood Forest Project

Η Gulfood 2024 ενισχύει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας μέσω της συνέχισης της πρωτοβουλίας Gulfood Forest. Αυτό το παγκόσμιο εγχείρημα δενδροφύτευσης αναδεικνύει την αφοσίωση της έκθεσης στη διατήρηση του περιβάλλοντος με τη φύτευση δέντρων σε διάφορες χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ουγκάντα, ο Ισημερινός, η Κένυα και η Ινδονησία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην παγκόσμια οικολογική διατήρηση.

Μια μοναδική εκθεσιακή εμπειρία

Υποσχόμενη μια απαράμιλλη έκθεση, η Gulfood 2024 θα υποδεχθεί πάνω από 5.500 εκθέτες και θα παρουσιάσει πάνω από 100.000 νέα προϊόντα και καινοτομίες σε οκτώ τομείς. Τα σημαντικότερα σημεία της φετινής έκθεσης περιλαμβάνουν:

  • 190 περίπτερα χωρών: Προσφέρουν μια γεύση της τεράστιας ποικιλίας της παγκόσμιας κουζίνας και φιλοξενίας, με έναν πρωτοφανή αριθμό χωρών που συμμετέχουν.
  • 49% νέοι εκθέτες: Παρουσίαση πληθώρας νέων και καινοτόμων προϊόντων από εκθέτες που συμμετέχουν για πρώτη φορά.
  • 24 μεγάλες αίθουσες: Με ένα ευρύ φάσμα εκθετών, περίπτερα χωρών και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
  • 93 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα: Το Gulfood 2024 θέτει το σκηνικό με ένα τεράστιο εκθεσιακό χώρο μοναδικό στον κόσμο.

 


Μια γιορτή της μαγειρικής αριστείας και της καινοτομίας

Η Gulfood 2024 ξεφεύγει από την τυπική μορφή της εμπορικής έκθεσης, ενσαρκώνοντας μια γιορτή μαγειρικής δημιουργικότητας και καινοτομίας με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να:

  • Να βιώσουν τη δεξιοτεχνία παγκοσμίου φήμης βραβευμένων με αστέρι Michelin σεφ, οι οποίοι θα προσφέρουν εξαιρετικές γαστρονομικές παρουσιάσεις.
  • Να συμμετάσχουν σε masterclasses και ομιλίες των σεφ, αποκτώντας γνώσεις και μαθαίνοντας τεχνικές από τους μετρ της γαστρονομίας.
  • Να δικτυωθούν και να προγραμματίσουν συναντήσεις εκ των προτέρων μέσω της επίσημης εφαρμογής της εκδήλωσης, συνδεόμενοι με κορυφαίες προσωπικότητες της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

Η Gulfood 2024 αποτελεί μια δυναμική πλατφόρμα για τους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε να δικτυωθούν, να ανακαλύψουν νέες τάσεις και να εντρυφήσουν στις καλύτερες παγκόσμιες μαγειρικές τέχνες. Είναι ένα απαραίτητο γεγονός για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν την πρωτοπορία των τομέων των τροφίμων και της φιλοξενίας.