Exhibitions Exhibitions News

Gulfood 2024: Οι μεγάλοι νικητές των Innovation Awards – Με «άρωμα» Ελλάδας οι τελικές υποψηφιότητες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων INNOVATION AWARDS 2024 στα πλαίσια της κορυφαίας έκθεσης της παγκόσμιας κοινότητας τροφίμων και ποτών, με ρεκόρ 5.500+ εκθετών και επισκεπτών από περισσότερες από 190 χώρες σε μία έκταση που εκτείνεται σε 24 αίθουσες.

Η Gulfood 2024 πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024 και το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων έρχεται στο επίκεντρο. Τα INNOVATION AWARDS 2024 της Gulfood απονέμονται στους καινοτόμους πρωτοπόρους της βιομηχανίας, τιμώντας την αριστεία στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, υποστηρίζοντας τα ριζοσπαστικά νέα προϊόντα που λανσαρίστηκαν μέσα στο προηγούμενο ημερολογιακό έτος.

Η ανακοίνωση των νικητών της φετινής έκθεσης ανακοινώθηκαν την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά οι κατηγορίες και οι νικητές:

Best Beverage Product: Corporate Trade House
Best Dairy Product: Do Me A Flavour – Στην τελική τετράδα βρέθηκε και η Mandrekas Dairy S.A με το προϊόν Youphoria Dessert High Protein

Best Frozen/Chilled Product: KYnext LLC
Best Health and Wellness Product: YOOK Production AS

Best Snacks/Baked Product: The Fine Cheese Co.
Best Sauce, Condiment or Preserve: MAISON GOUBET



Best Packaging Design:
The Fine Cheese Co – Στην τελική τετράδα βρέθηκε και η Mouriki Greek Premium Honey
Best Ready to Eat Product (NEW): Freshcourt

Best Heritage Food (NEW): Argiolas Formaggi S.r.l.  Στην τελική τετράδα βρέθηκε και η Mediterra SA
Best Meat/Poultry Product: MHP Food Trading LLC MENA

Οι τελικές υποψηφιότητες σε τρεις κατηγορίες είχαν και άρωμα Ελλάδας καθώς οι εταιρείες Mandrekas Dairy S.A, η Mouriki Greek Premium Honey και η Mediterra SA βρέθηκαν στην κορυφαία τετράδα και ήταν υποψήφιες για το Best Dairy Product, το Best Packaging Design και το Best Heritage Food  αντίστοιχα. Η παρουσία και μόνο τριών ελληνικών εταιρειών ανάμεσα στις καλύτερες της έκθεσης αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική που έχουν τα ελληνικά προϊόντα ώστε να ξεχωρίζουν στην παγκόσμια αγορά.

Η ανακοίνωση της Mouriki Greek Premium Honey

Μια σημαντική διάκριση για την Mouriki Greek Premium Honey. Η διοργάνωση της Gulfood, της μεγαλύτερης παγκόσμιας έκθεσης τροφίμων και ποτών που διεξάγεται από 19/02/24-23/02/2024 στο Nτουμπάι , τοποθέτησε την Mouriki Greek Premium Honey μέσα στις 4 καλύτερες υποψηφιότητες για το βραβείο Best Packaging Design στα Gulfood Innovation Awards. Mια ελληνική εταιρεία , μια ελληνική υποψηφιότητα ανάμεσα στα καλύτερα προϊόντα της Gulfood.

Το περίπτερο της Mandrekas Dairy S.A

Η Γαλακτοβιομηχανία Μανδρέκας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση 3ης γενιάς που δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων με παρουσία στην Ελλάδα και σε 17 χώρες παγκοσμίως.

Mediterra SA: Από την Χίο στο Ντουμπάι

Η Mediterra SA είναι μία θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η οποία είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την αποκλειστική καλλιέργεια και ανάπτυξη της Μαστίχας Χίου.