Exhibitions Exhibitions News Special Report

Η Gulfood 2024 δείχνει πως το Ντουμπάι είναι o κόμβος του παγκόσμιου εμπορίου

Οι ηγέτες της βιομηχανίας τροφίμων από όλο τον κόσμο έχουν συγκεντρωθεί στην Gulfood 2024, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Ντουμπάι  (19 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2024), για να μοιραστούν ιδέες που αλλάζουν τα δεδομένα, να προχωρήσουν σε νέες συνεργασίες και να δημιουργήσουν νέες προσοδοφόρες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Με περισσότερους από 5.500 εκθέτες και επισκέπτες από περισσότερες από 190 χώρες, η Gulfood πρωτοστατεί στη διαμόρφωση του μέλλοντος του κλάδου.

Η Gulfood προσφέρει ένα «παράθυρο» στις τεράστιες και ποικίλες προσφορές του παγκόσμιου τομέα τροφίμων – από τις καινοτομίες F&B που διαμορφώνουν το μέλλον μέχρι τις υπερτροφές που επαναπροσδιορίζουν τα πιάτα και τους ουρανίσκους των καταναλωτών.

Με μοναδικές εμπειρίες που κυμαίνονται από επιδείξεις από τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σεφ στον κόσμο με αστέρια Michelin μέχρι συζητήσεις με ηγέτες του κλάδου, το Gulfood ξεχειλίζει από ανακαλύψεις και ευκαιρίες.

Η Gulfood ενισχύει το διμερές εμπόριο

Η Bryony Hilless, Γενική Πρόξενος της Αυστραλίας στο Ντουμπάι και Γενική Διευθύντρια Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Πακιστάν, σχολίασε: «Η Αυστραλία εξάγει σχεδόν 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια στα ΗΑΕ και σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά αποτελούνται από εξαγωγές τροφίμων και γεωργικών προϊόντων. Η Αυστραλία συμμετέχει στην Gulfood από την αρχή και την έχει δει να εξελίσσεται από μια περιφερειακή εμπορική έκθεση σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο. Είναι απολύτως ένα παγκόσμιο γεγονός όταν πρόκειται για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και είναι το μέρος όπου πρέπει να βρίσκεστε αν έχετε ένα καταπληκτικό προϊόν».

Ο Greg Tyler, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Εξαγωγών Πουλερικών και Αυγών των ΗΠΑ, πρόσθεσε: «Πέρυσι κατά τη διάρκεια της έκθεσης καταγράψαμε πωλήσεις 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων επί τόπου, με επιπλέον 7,5 εκατομμύρια δολάρια μετά την έκθεση, και κάναμε 160 νέες επαφές. Το 2024 θα είναι μια πολύ μεγαλύτερη έκθεση – αναμένω ότι θα έχουμε πολύ καλή επισκεψιμότητα για το υπόλοιπο της έκθεσης».

«Η Gulfood χρησιμεύει ως μια σημαντική βιτρίνα, προσφέροντάς μας μια πρωτοποριακή πλατφόρμα για να συνεργαστούμε με τους ομολόγους μας στον κλάδο, να παρουσιάσουμε καινοτομίες αιχμής και να εκμεταλλευτούμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ευθυγραμμισμένη με τις βασικές μας αξίες, η παγκόσμια προβολή της έκθεσης ενισχύει τη θέση μας στον κλάδο F&B, διευκολύνοντας τις στρατηγικές συνεργασίες και επεκτείνοντας το αποτύπωμά μας σε ποικίλες αγορές», δήλωσε ο Rizwan Ahmed, εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου IFFCO.