Exhibitions Exhibitions News Tourism

ITB Berlin 2024: Δυναμική παρουσία του ΕΟΤ στην κορυφαία ταξιδιωτική εμπορική έκθεση στον κόσμο

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται από σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του ΕΟΤ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Φραγκάκη προκειμένου να συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση ITB Berlin 2024 (5-7 Μαρτίου).

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποστολή των τελευταίων ετών καθώς στα 1000 τ.μ. του ελληνικού περιπτέρου θα φιλοξενηθούν φέτος συνολικά 85 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού, Περιφέρειες και Δήμοι.

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ θα έχει σειρά επαφών με αεροπορικές εταιρείες, tour operators, παράγοντες της γερμανικής τουριστικής αγοράς, θεσμικούς φορείς τουρισμού της χώρας ενώ θα υπογράψει και μνημόνια συνεργασίας.

Την ίδια ώρα στο Περίπτερο του ΕΟΤ θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις και θα πραγματοποιηθούν ειδικές παρουσιάσεις στο γερμανικό κοινό για τα GR– eco Islands, τους προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά της Αττικής. Επιπλέον οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία μίας γαστρονομικής εμπειρίας γευσιγνωσίας ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Λέσβο.

ITB Berlin 2024 και το συνέδριο ITB Berlin Convention

Η ITB Berlin 2024 θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου έως την Πέμπτη 7 Μαρτίου. Από το 1966, η ITB Berlin είναι η κορυφαία ταξιδιωτική εμπορική έκθεση στον κόσμο.

Ο παγκόσμιος τουρισμός αντιμετωπίζει μεγάλα ζητήματα και προκλήσεις. Είτε πρόκειται για την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων, είτε για την κλιματική δικαιοσύνη είτε για τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης – στο συνέδριο ITB Berlin Convention 2024, 400 κορυφαίοι ομιλητές από διεθνείς εταιρείες όπως η Booking, η Google, η Microsoft και η Airbnb θα συζητήσουν νέες στρατηγικές για μια ταξιδιωτική βιομηχανία σε μετάβαση σε περισσότερες από 200 συνεδρίες.

Αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο think tank του τουριστικού κλάδου παγκοσμίως: Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, οι εκθεσιακοί χώροι του Βερολίνου θα γίνουν και πάλι ο σημαντικότερος τόπος συνάντησης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Το συνέδριο ITB Berlin Convention 2024 θα συγκεντρώσει πολυάριθμους διεθνείς εμπειρογνώμονες υπό το σύνθημα “Pioneer the Transition in Travel & Tourism. Together”. Κορυφαίοι ομιλητές από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό και πολιτικό χώρο θα συζητήσουν τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις του κλάδου σε 4 stages με συνολικά 17 θεματικές ενότητες και περισσότερους από 24.000 συμμετέχοντες, παρέχοντας μια συναρπαστική ανταλλαγή ιδεών. Οι προκλήσεις της προϊούσας ψηφιοποίησης και οι αυξανόμενες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης είναι μόνο δύο από τα πολλά θέματα που αναμένεται να δημιουργήσουν έντονες συζητήσεις στο συνέδριο.