Exhibitions Exhibitions News

SIAL CANADA 2024: Όλα έτοιμα για την κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών της Β. Αμερικής

Το Salon International de l’Alimentation au Canada – SIAL Canada επιστρέφει στο Μόντρεαλ για την 21η διοργάνωσή του από την Τετάρτη 15 έως την Παρασκευή 17 Μαΐου στο περίφημο Palais des congrès de Montréal.

Με μια εντυπωσιακή λίστα με περισσότερους από 1.000 εκθέτες και μια εκτιμώμενη παρουσία περισσότερων από 21.000 επαγγελματιών, η SIAL Canada είναι ο κορυφαίος επιχειρηματικός επιταχυντής στον τομέα της αγροδιατροφής στη Βόρεια Αμερική. Η εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους φορείς της βιομηχανίας τροφίμων να συναντηθούν, να μάθουν και να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες.

SIAL Canada 2024: Εκεί που συγκλίνουν οι επιχειρήσεις, η καινοτομία και το μέλλον

Στο επίκεντρο της καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων και των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των φορέων του κλάδου, με δέσμευση στην ποιότητα και την αριστεία, η SIAL Canada προσκαλεί τους επαγγελματίες επισκέπτες να ανακαλύψουν και να συζητήσουν το μέλλον της αγροδιατροφικής βιομηχανίας, καθώς αυτή κινείται προς την κατεύθυνση της αυξημένης βιωσιμότητας και της πληρότητας.

Ο ενθουσιασμός που περιβάλλει την επιστροφή της SIAL Canada στο Μόντρεαλ βοήθησε να επεκταθεί η έκθεση σε 2 ορόφους στο Palais des congrès de Montréal για την 21η έκδοσή της. Είναι βέβαιο ότι θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση της SIAL Canada που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην πόλη!

SIAL Canada: Επαναπροσδιορίζοντας το μέλλον

Η SIAL Canada διευρύνει τους ορίζοντές της εστιάζοντας στην ανταλλαγή γνώσεων που σχετίζονται με τη βιομηχανία. Ανοιχτή τόσο στους εκθέτες όσο και στους επισκέπτες, η έκθεση παρέχει μια πλατφόρμα διαλόγου και καινοτόμων ιδεών. Η πρόσβαση στα συνέδρια, που προηγουμένως ήταν επί πληρωμή, θα είναι πλέον δωρεάν για όλους τους επισκέπτες με την αγορά κανονικού εισιτηρίου. Η νέα μορφή συνεδρίων περιλαμβάνει 10 θεματικά φόρουμ διάρκειας 1:45 ώρας το καθένα, με εμπνευσμένες κεντρικές ομιλίες καθώς και πάνελ εμπειρογνωμόνων που εμβαθύνουν σε καυτά θέματα του κλάδου, όπως η συσκευασία, η καινοτομία, οι τάσεις, η τεχνολογία, η υπηρεσία To-Go, το λιανικό εμπόριο, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και άλλα.

Παρουσίαση της SIAL Dairy

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας προσαρμογής και ακρόασης των ενδιαφερομένων μερών του κλάδου, η SIAL Canada επαναπροσδιορίζει το «Cheese Section» μετονομάζοντάς το σε «SIAL Dairy», αναδεικνύοντας το άνοιγμά της σε όλους τους φορείς του γαλακτοκομικού τομέα. Η έκθεση εισάγει επίσης έναν νέο διαγωνισμό προς τιμήν του καλύτερου καναδικού τυροκόμου, υπό την προεδρία του διάσημου αρχιτυροκόμου Yannick Achim. Ο διαγωνισμός αυτός, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ, πρόκειται να γίνει η «ναυαρχίδα» της SIAL.

Γιορτάζοντας την καινοτομία

Η παρουσία στην καρδιά της βιομηχανίας τροφίμων σημαίνει επίσης να γιορτάζουμε την καινοτομία και τους πρωτοπόρους που συμβάλλουν στη διαμόρφωσή της. Μέσω σημαντικών εκδηλώσεων, όπως ο διαγωνισμός Pitch για νεοφυείς επιχειρήσεις, η έκθεση SIAL Innovation showcase και ο νέος διαγωνισμός Canadian Cheesemonger Competition, η έκθεση προβάλλει τους οραματιστές επιχειρηματίες και τις καινοτομίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε, καταναλώνουμε και κατανοούμε τα τρόφιμα.

SIAL Canada 2024: Χτίζοντας επιχειρηματικές σχέσεις

Και φέτος, η SIAL Canada παραμένει πιστή στη θεμελιώδη αποστολή της να ενθαρρύνει την πρόοδο στο εμπόριο τροφίμων, προσφέροντας στους πωλητές λιανικής, τους αγοραστές, τους παραγωγούς, τους προμηθευτές, τους εισαγωγείς και τους χονδρέμπορους μια δυναμική πλατφόρμα για τη δημιουργία και την προώθηση ουσιαστικών επιχειρηματικών σχέσεων, συναντήσεων και συνεργασιών.

SoSIAL: Ένα πρόγραμμα δεσμευμένο στη διάρκεια

Για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την προώθηση της μεταφοράς γνώσεων και δεξιοτήτων στις μελλοντικές γενιές για μια πιο βιώσιμη κοινωνία, το πρόγραμμα SoSIAL της SIAL Canada παραμένει δεσμευμένο στην κοινωνία. Η έκθεση ανανέωσε τη συνεργασία της με την Moisson Montréal και τα πλεονάζοντα τρόφιμα από την εκδήλωση θα δωριστούν στον συνέταιρό μας για διανομή σε όσους τα έχουν ανάγκη. Επιπλέον, για κάθε εισιτήριο που πωλείται, η SIAL Canada θα δωρίσει 5 δολάρια για την υποστήριξη της αποστολής της Moisson Montréal.

Σχετικά με τη SIAL Canada

Η SIAL Canada αποτελεί μέρος του δικτύου SIAL, του κορυφαίου παγκοσμίως δικτύου εμπορικών εκθέσεων αφιερωμένων στη βιομηχανία τροφίμων, με 10 εμπορικές εκθέσεις που συγκεντρώνουν 16.700 εκθέτες και 700.000 εμπορικούς επισκέπτες από περισσότερες από 200 χώρες. Η SIAL Canada ιδρύθηκε το 2001 και είναι το αποτέλεσμα της εργασίας τριών οργανισμών, οι οποίοι είναι όλοι μέτοχοι της διοργάνωσης: SIAL, ADAQ (Association des détaillants en alimentation du Québec) και Groupe Export agroalimentaire Québec-Canada, ενώ παράλληλα λαμβάνει υποστήριξη από το Agriculture and Agri-Food Canada (AAFC), το Ministère de l’Agriculture, des Pêcheries et de l’Alimentation du Québec (MAPAQ), το Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs (OMAFRA) και το United States Department of Agriculture (USDA).

Το Μαρόκο στο επίκεντρο

Ως φόρος τιμής στη γαστρονομική ποικιλομορφία και τις πολιτιστικές του παραδόσεις, η χώρα που θα προβληθεί φέτος στη SIAL Canada είναι το Μαρόκο (περίπτερα αριθ. 915 και 1015).

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Βασίλειο του Μαρόκου έχει επιλεγεί ως η προβεβλημένη χώρα της SIAL Canada 2024. Καθώς προβάλλουμε το Μαρόκο, αποτίουμε φόρο τιμής στις ποικίλες γεύσεις και τις πολιτιστικές του παραδόσεις, ενώ παράλληλα προωθούμε πολύτιμους δεσμούς και συνεργασίες εντός της διεθνούς κοινότητας τροφίμων. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους Μαροκινούς εκθέτες και τους αντιπροσώπους στη SIAL Canada 2024 για να ανακαλύψουν τη μοναδική κουζίνα, τα βιώσιμα προϊόντα και τις καινοτομίες στα τρόφιμα», λέει η ομάδα της SIAL.