Market Press Room

Ισχυρή ανάπτυξη για τη Henkel το πρώτο εξάμηνο του 2024

Εντυπωσιακά τα οικονομικά αποτελέσματα της Henkel, παρουσιάζοντας σημαντική ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Οι οργανικές πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 2,9%, φτάνοντας περίπου τα 10,8 δισ. ευρώ, παρά τις προκλήσεις της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η βελτίωση στα λειτουργικά κέρδη (EBIT), τα οποία ανήλθαν στα 1.610 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 28,4%.

Αυτό το θετικό κλίμα αποτυπώνεται και στα κέρδη ανά προνομιούχο μετοχή, που αυξήθηκαν κατά περίπου ένα τρίτο, φτάνοντας τα 2,78 ευρώ. Το περιθώριο EBIT βελτιώθηκε επίσης σημαντικά, αγγίζοντας το 14,9%, ενισχύοντας τη θέση της Henkel στην αγορά.

Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στο στρατηγικό της πρόγραμμα, το οποίο αποφέρει ήδη καρπούς, καθώς οι οικονομικοί στόχοι του 2024 φαίνεται να επιτυγχάνονται νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Με οργανική αύξηση των πωλήσεων που αναμένεται να κυμανθεί από 2,5% έως 4,5%, και με προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή που προβλέπεται να αυξηθούν έως και 30%, η Henkel συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Henkel, Carsten Knobel, δήλωσε: «Η δέσμευσή μας για ουσιαστική ανάπτυξη φέρνει σημαντικά αποτελέσματα, ακόμα και σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

Με βάση τα ισχυρά αυτά αποτελέσματα, η Henkel αποδεικνύει πως είναι σε θέση να διατηρήσει και να ενισχύσει τη δυναμική της στην παγκόσμια αγορά.