Exhibitions

Αγροδιατροφή και βιωσιμότητα στο 7ο Trophy – Τροφή Meetup

Το 7ο Trophy – Τροφή Meetup, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, θέτει στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τον πρωτογενή τομέα, με έμφαση στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τις τάσεις αυτές. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και περιλαμβάνει τη χορηγία της DS Smith. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γεωργικού Μουσείου του ΓΠΑ στις 17:00.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να προσελκύσει φοιτητές, ερευνητές, επιχειρηματίες και νέους επενδυτές (startuppers) που ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα. Θα παρουσιαστούν νέες τάσεις και τεχνολογίες που σχετίζονται με τη μείωση των πλαστικών, τη βιωσιμότητα και τις καινοτόμες λύσεις που προωθούν την πράσινη ανάπτυξη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες επιχειρηματικές προοπτικές και τις βέλτιστες πρακτικές μέσα από τις παρεμβάσεις ομιλητών που εκπροσωπούν κορυφαίους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Μεταξύ των ομιλητών, θα βρίσκονται εκπρόσωποι από τη DS Smith Hellas, τη Sulapac, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το SmartAgroHub, το Uni.Fund και το InnovinAgri. Οι παρουσιάσεις θα εστιάσουν στην τεχνολογία και τη συσκευασία στον αγροδιατροφικό κλάδο, αναδεικνύοντας πώς οι νέες καινοτομίες μπορούν να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας.

Η εκδήλωση δεν περιορίζεται σε θεωρητικές συζητήσεις. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε εργαστήριο καινοτομίας, όπου θα δημιουργήσουν και θα παρουσιάσουν νέες επιχειρηματικές ιδέες βασισμένες στις θεματικές της εκδήλωσης. Η καλύτερη «πρόταση» θα έχει την ευκαιρία να διαγωνιστεί στον τελικό γύρο της χρονιάς, διεκδικώντας τον τίτλο της νικήτριας ομάδας του 2024.

Η σειρά των Trophy – Τροφή Meetups διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προωθηθούν οι τάσεις και οι ευκαιρίες του αγροδιατροφικού τομέα, παρέχοντας παράλληλα χώρο για δικτύωση και ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ ερευνητών, επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θεματική την τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιοποίηση στον πρωτογενή τομέα. Οι εκδηλώσεις Trophy – Τροφή συνεχίζουν να προάγουν τη σύνδεση της τεχνολογίας με τη γεωργία, ενισχύοντας τις δυνατότητες για βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις στον αγροτικό τομέα.