Agenda

Εγκαινιάστηκε το Remote Peering του AMS – IX στην Ελλάδα από τη Lancom

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel η εκδήλωση για την έναρξη των υπηρεσιών Remote Peering του AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Lancom. Η εκδήλωση σηματοδότησε ένα σημαντικό βήμα για την ψηφιακή υποδομή της χώρας, ανοίγοντας νέες δυνατότητες στον τομέα της συνδεσιμότητας και των δικτύων.

Η Lancom, ως επίσημος reseller των υπηρεσιών peering του AMS-IX, έχει αναλάβει την υλοποίηση της στρατηγικής αυτής συνεργασίας, που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις και παρόχους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον τομέα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, να υπογραμμίζει τη σημασία της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της ψηφιακής υποδομής της Ελλάδας.

Η συνεργασία της Lancom με το AMS-IX έχει ως στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας στη χώρα, προσφέροντας υψηλότερες ταχύτητες και βελτιωμένη διαχείριση δεδομένων για τους χρήστες. Το AMS-IX, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών peering στον κόσμο, επιλέγει την Ελλάδα για την επέκταση των υπηρεσιών του, κάτι που αναμένεται να συμβάλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη μετάβαση της χώρας στον ψηφιακό κόσμο.

Στην εκδήλωση, η κα. Petra Wensing, Marketing Communications & Event Manager του AMS-IX, παρουσίασε τις υπηρεσίες της εταιρείας και τόνισε την παγκόσμια ανάπτυξή της, ενώ ο CEO και ιδρυτής της Lancom, κ. Γιώργος Νώλης, αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία του Balkan Gate, του πρώτου carrier neutral data center στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί πυλώνα για τη βελτίωση της ελληνικής συνδεσιμότητας.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της βραδιάς ήταν η παρουσίαση από κοινού του κ. Νώλη και του Emrah Yorulmaz, Regional Manager του AMS-IX, οι οποίοι ανέλυσαν τους στόχους και το όραμα της συνεργασίας, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που θα αποκομίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι πάροχοι από τις νέες υπηρεσίες.

Η κα. Ελένη Ξανθοπούλου, Διευθύντρια Πωλήσεων της Lancom, παρουσίασε τα προνομιακά πακέτα υπηρεσιών peering που προσφέρονται από την εταιρεία, εστιάζοντας στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι πελάτες επιλέγοντας τις συγκεκριμένες λύσεις.

Τεχνικές λεπτομέρειες για τις νέες υποδομές και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν ανέλυσε ο κ. Σταύρος Κωνσταντάρας, Sr. Network Engineer του AMS-IX. Η παρουσίασή του επικεντρώθηκε στις τεχνικές πτυχές της συνεργασίας, δίνοντας στους παρευρισκόμενους πολύτιμες πληροφορίες για το μέλλον των υποδομών διαδικτύου στην Ελλάδα.

Η συνεργασία της Lancom με το AMS-IX αποτελεί ένα ορόσημο για την ελληνική ψηφιακή μετάβαση. Με τη νέα αυτή συνεργασία, ανοίγονται νέες προοπτικές στον τομέα της συνδεσιμότητας, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη της τεχνολογικής υποδομής της χώρας και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο ισχυρού και αποδοτικού ψηφιακού δικτύου για επιχειρήσεις και παρόχους.