Exhibitions Exhibitions News

Cretan Mill: Το παρθένο κρητικό ελαιόλαδο ταξιδεύει σε 45 χώρες – Νέος στόχος η Σκανδιναβία

Η Cretan Mill, η εταιρεία της οικογένειας Αλμπαντάκη, έχει καταφέρει να κάνει γνωστό το κρητικό ελαιόλαδο σε 45 χώρες, σε Ευρώπη, Αμερική και  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με πλήθος βραβεία στο ενεργητικό της, η κρητική εταιρεία έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή, την τυποποίηση αλλά και την εμπορία εξαιρετικού παρθένου κρητικού ελαιολάδου.

Η Cretan Mill λειτουργεί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έκθλιψης ελαιοκάρπου, τυποποίησης και αποθήκευσης ελαιολάδου, με τα υψηλότερα συστήματα διασφάλισης ποιότητας. Σύμφωνα με την κα Μαρία Φουλέ, Commercial Director της Cretan Mill, η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου και αναμένεται να γίνει η πρώτη καθετοποιημένη μονάδα στην Ελλάδα έως το τέλος του 2026.

Σήμερα η εταιρεία εξάγει σε 45 χώρες, με μεγαλύτερες αγορές αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, χώρες της κεντρικής  Ευρώπης, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ενώ ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η αγορά της Σκανδιναβίας.

Όπως αναφέρει η κα Φουλέ, τα βασικά προϊόντα εξαγωγής είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και η αγριελιά. Η εταιρεία λανσάρει ένα νέο καινοτόμο προϊόν που είναι μπουκαλάκια σε μορφή σπρέι σε διάφορες συσκευασίες.

Η οικογένεια Αλμπαντάκη έχει μακρά παράδοση –σχεδόν 150 χρόνια- στην ελαιοκαλλιέργεια και σήμερα η γνώση και η αγάπη για το προϊόν έχουν κληροδοτηθεί στην επόμενη γενιά και η οικογενειακή δραστηριότητα συνεχίζεται με την ίδια στόχευση: την ανώτερη ποιότητα, την εκλεκτή γεύση και τη διατηρησιμότητα των πολύτιμων θρεπτικών αξιών του ελαιολάδου.

Η Cretan Mill διαθέτει μια μεγάλη σειρά παρθένων, εξαιρετικά παρθένων, βιολογικών και αρωματικών ελαιολάδων, σε πολλά διαφορετικά δοχεία και μεγέθη, στην ελληνική αγορά και σε πολλές αγορές του εξωτερικού.